Napisano 21 Czerwiec 201311 l Witam, proszę o sugestie co można poprawić/zmienić przy kolejnych wizkach tego typu. Męczyłem się z odbiciami w oknach, których w końcu nie wstawiłem (mało czasu). Może macie jakąś fajną szybką metodę, np. w PS ? Ujęcie robione dla koleżanki na obronę pracy mgr z arch. krajobrazu. pozdrawiam
Napisano 21 Lipiec 201311 l Warto byłoby zająć się drzewami - coś nie tak dzieje się z teksturą pnia, dobrze było by dodać bump i zmniejszyć filtrowanie. Drzewa wyglądają ok i tworzą wrażenie przestrzeni, tak samo powinno być z drogą i samym budynkiem, dobrze by było nadać mu mocniejsze cienie - takie jak rzucają drzewa. Dachówki wymagają zróżnicowania
Napisano 27 Lipiec 201311 l Myślę, że mało w tym "krajobrazu", który akurat tu powinien być chyba najważniejszy.
Napisano 27 Lipiec 201311 l Autor Dzięki za komentarze, jeżeli chodzi o kadr to muszę nad tym popracować bo często słyszę, że ujęcie jest zbyt "grzeczne". Jeżeli chodzi o krajobraz to miałem pokazać partery ogrodowe znajdujące się z tyłu oraz staw z roślinnością. Lepiej by było pokazać to w większej skali ale problemem był tutaj komp, który ledwo ciągnął scene + niewiele czasu na ewentualne eksperymenty. pozdrawiam!