legomir Napisano 30 Czerwiec 2013 Napisano 30 Czerwiec 2013 Sprawa pierwsza dałoby sie kopiować po krzywej obiekty tak aby w realtime podczas zmiany długości, pozycji punktów na krzywej zmieniała się pozycja powiedźmy boxów w kilku rzedach? Sprawa druga jak zabrać sie do przypisania att dla każdego obiektu znajdującego się wzdłuż krzwywej wyznaczający pozycje jego centroidu? Jedyny pomysł jaki mi wpadł na razie to zrobienie rampa czarno białego po pozycji U i przypisanie koloru do vertexa a potem uśrednienie att. ale to nie jest chyba dobra droga.
ca mel Napisano 30 Czerwiec 2013 Napisano 30 Czerwiec 2013 Attach to motion patch powinno załatwić sprawę.
bareja Napisano 18 Lipiec 2013 Napisano 18 Lipiec 2013 Ciekawy jestem czy po wielu latach naprawili problem z krzywą kiedy druga pochodna zmienia znak.
praetorian Napisano 18 Lipiec 2013 Napisano 18 Lipiec 2013 Ciekawy jestem czy po wielu latach naprawili problem z krzywą kiedy druga pochodna zmienia znak. oczywiście, że nie. To byłoby przegięcie ;]
Rekomendowane odpowiedzi