Napisano 2 Lipiec 201311 l Witam, mam problem dotyczący podświetlenia (zaznaczenia) wybranej linii. Tak jak na załączonym rysunku ( http://imageshack.us/photo/my-images/194/n5nr.png/ ) - chcę przesunąć punkty tak aby podświetlona czerwona linia tworzyła łuk (zielona linia). Jednak w momencie przełączenia się na zaznaczanie punktów znika mi podświetlenie linii i często nie jestem w stanie dostrzec które punkty tworzą linię (w tym przypadku nie ma jeszcze plątaniny punktów i linii więc jest to w miarę proste, ale często w bardziej skomplikowanych przypadkach nie jestem w stanie połapać się o które punkty mi chodzi). Czy jest jakiś sposób aby linia podświetlona na czerwono pozostała zaznaczona w momencie przełączenia się na edycję punktów? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam, Paweł
Napisano 2 Lipiec 201311 l Ja osobiście nie czaje o co biega i strasznie dziwny ten viewport wszystko białe nic niewidać masakra.
Napisano 2 Lipiec 201311 l Ukryj zbędne poly. Możesz zmienić kolor wire obiektu np. na czarny, nie da się zmienić koloru jednego edge. Mozna wrzucić materiał innego koloru na wybrane polygony. Edytowane 2 Lipiec 201311 l przez mafida
Napisano 2 Lipiec 201311 l Materiał w innym kolorze wrzucony na polygony które chciałbym edytować to całkiem niezła opcja, tylko gdy włączę przezroczystość (ALT+X) to wszystkie polygony mam szare.
Napisano 2 Lipiec 201311 l Materiał w innym kolorze wrzucony na polygony które chciałbym edytować to całkiem niezła opcja, tylko gdy włączę przezroczystość (ALT+X) to wszystkie polygony mam szare. pojdz na kompromis :) zrob sobie material koloru jaki ci sie podoba i zmien jego opacity