Napisano 4 Lipiec 201311 l Hej, pewnie wielu z Was zna ten ficzer - ja nie znałem i mnie pozytywnie zaskoczył. Nazywa się live USB i jest dostępny w większości Andków. Pozwala podłączyć peryferia jak klawiatura, mysz i właśnie tablet bezpośrednio do tabletu. więc jeżeli Wacom daje się podłączyć, to będzie działało. Nie wiem na ile to jest użyteczne dla niektórych - mi sie powinno nieźle przydać. http://www.youtube.com/watch?v=nAbFX5FCQ7s ponieważ nie ma sensu tworzyć kolejnego newsa, a wątku o appkach nie moge znaleźć - znalazłem fajną apkę Splashtop2, która jest chyba najłatwiejszym sposobem z tych które testowałem, na podłączenie podglądu lapka na swoim telefonie czy tablecie. Działa za darmo w obrębie jednego wifi i moze być idealna dla tych, którzy nie wiedzą czy scena się renderuje albo czy komp robi to co miał robić. Jak do dupy to wywalcie ;)
Napisano 4 Lipiec 201311 l Ja swego czasu odpalalem zbrusha na tablecie androidowym poprzez pulpit zdalny wifi. Niestety nie za szybko to transferowalo dane z kompa:) Ale patent moglby byc dobry.
Napisano 4 Lipiec 201311 l RDekstop niestety na razie do takich zastosowań odpada. Ale do maziania w 2D z Wacomem to naprawe niezly patent. Biorąc pod uwagę, że taki Nexus 10 ma rozdzialke 2560-by-1600 (300ppi) nie byloby to na takim sprzecie glupie.
Napisano 4 Lipiec 201311 l Autor Niestety zdalne pulpity to tylko do sprawdzania rzeczy - np. jak siedzisz z tabletem i nie chce Ci się ruszać tyłka z kanapy by rozpakować plliki z załącznika czy wgrac na serwer. Jak renderujesz, to komfort jaki daje szybki podglą jest spory. Splash wydaje mi się najbardziej poręczną appką w kategorii od znalezienia do uzywania minął moment. Co do Wacoma, mam stary mały tablet do kupienia za 200pln chyba intuos więc bede miał okazję przetestować. Z podstawką jak na nawigacje przyczepiona to tabletu powinno pełnić spoko kombo w podróżach. Z tego co poszperałem w sieci live USB moze tez byc rozwiązaniem dla braku modemu 3g, przykład z kraju w którym 'napewno da się to jakoś obejść' :)