Napisano 8 Lipiec 201311 l czasem na client service w agencjach tak mówią, a generalnie to księgowy po angielsku:)
Napisano 8 Lipiec 201311 l to poznasz dwa, bo księgowy po angielsku to accountant, nie account. Ale to taki smaczek, strasznie mnie irytowali ludzie na rozmowie w sprawie pracy pytający dlaczego szukam sprzedawcy, a w ogłoszeniu mam, ze księgowego (account manager). Oczywiście w CV angielski b.dobry miał każdy wpisane i trzeba było słuchać mądrego p*dolenia świeżo upieczonych absolwentów o tym, że wkurzają ich firmy, szukające księgowych do działu sprzedaży... ale w temacie - fajne, pożyteczne. Myślę, że pakiet office ma coś takiego w narzędziach, jako pakiet corpo, ale uzupełnienie open office'a wspaniałe.
Napisano 9 Lipiec 201311 l @olaf Nic nie rozumiem, account manager to nie księgowy przecież. :) http://en.wikipedia.org/wiki/Account_manager
Napisano 9 Lipiec 201311 l Olaf mówi o tym jak polacy chcą być cool używając angielskich słów, i jak mało jest ważne dla nich to, czy robią to poprawnie:)
Napisano 9 Lipiec 201311 l ludzie na rozmowie w sprawie pracy pytający dlaczego szukam sprzedawcy, a w ogłoszeniu mam, ze księgowego (account manager) nie wiem czemu to zdanie zrozumiałem dokładnie na odwrót... :) Sorry Olaf.