radykalny Napisano 7 Lipiec 2013 Napisano 7 Lipiec 2013 (edytowane) Hejka, Zamieszczam model Lambo, który wykonałem na potrzeby pracy magisterskiej. Normalki użyte wyłącznie na oponach i logach. Model HP zamieszczę w postaci jakiegoś renderka, jak tylko znajdę czas. UDK: LP Clay: Edytowane 7 Lipiec 2013 przez radykalny
plutko Napisano 8 Lipiec 2013 Napisano 8 Lipiec 2013 Hej, model jest bardzo fajny. Nie jestem maniakiem aut, ale dla laika jest zgodny z pierwowzorem. Chyba za duze spasowania zrobiles, zwlaszcza to z przodu maski. Brakuje paru detali jak czujniki parkowania. Kilka uwag co do prezentacji: Wywal ten paskudny DOF. I popracuj nad otoczeniem ... albo uprosc je maksymalnie. Bo na razie masz ladne auto w kiepskiej scenie. Wyszlo troche cartoonowo, przez materialy. Generalnie odbicia powiny byc silniejsze, specular bardziej skoncentrowany. Za slabo odbijaja sie swiatla, i moglbys popracowac nad ich wnetrzem. Kola i wszystkie czarne elementy sa za ciemne.
Piro Napisano 8 Lipiec 2013 Napisano 8 Lipiec 2013 Modelik fajny, chciałbym go po teselacji zobaczyć w ruchu. OOT: co się stało z tym postem?
radykalny Napisano 8 Lipiec 2013 Autor Napisano 8 Lipiec 2013 Piro, też nad tym myślałem. Plutko, zmodyfikowałem troszkę. Mniejszy blur, większy bias we Fresnelu, mocniejsza CubeMapa, podwyższony Gloss. Rozjaśniłem też nieznacznie czarne elementy.
Sebazx6r Napisano 12 Lipiec 2013 Napisano 12 Lipiec 2013 Siema ładnie to wygląda mógłbyś dać namiar na tutek do cube map robienia? Z ciekawosci spytam co za uczelnia?
aces87 Napisano 22 Październik 2013 Napisano 22 Październik 2013 sorry, myślałem, ze to jakaś wizka miała być, nie zwrociłem uwagi, że to game art;P przepraszam autora, mam nadzieje ze nie doprowadziło cię to do szału;) no chyba ze smiechu ;P Usunąłem bo to całkowicie nie na temat (gafa...)
Rekomendowane odpowiedzi