Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Pewnie odeślecie mnie na googlealbo powiecie zebym poszukał na forum bo już było :) (obym się mylił), ale nie moge sie doszukać. Poszukuje info jak najlepiej zrobić materiał polerowanej stali. I nie interesują mnie jakieś tutki do brazila czy v-raya bo (jak pewnie ci co oglądali postapokaliptyczną wiedzą) renderuje mentalem i nie zamierzam go wymieniać na razie. :)

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

A i przydało by się jeszcze jakieś złoto i sreberko bo to co sobie przed chwilą zrobiłem jakoś tandetnie wygląda

Napisano

nienauczycie sie edytowania postów ? tak google bo jak znam zycie nawet nieszukałes...

Napisano

a może poprostu poexperymentuj z materiałem raytrace, odpowiednie ustawienia powinny załatwić sprawę, przecież nie znajdziesz textury polerowanej stali bo stal polerowana poprostu odbija otoczenie w specyficzny sposób :)

Napisano

to dużo zależy od obiektu i oświetlenia. spróbuj nałożyć na reflect mapę fallof i pobawić się z ustawieniami

Napisano

materiał typu "mental ray", w slot surface mapa "metal (lume), zaznaczamy "blur reflection". W slot "surface material" mozna dac "material to shader" i ładnie ustawic spectaculara.

Napisano

sikham teraz małe pytanko bo niebardzo kumam english'a -a niemoge nic tam takiego znalezc mozne wiesz gdzie na tej stronce co podałes sciągnąc ten materiał - red carpaint ?

Napisano
  • Autor

hindusxxx: tam jest link Get the .MAT file here updated 1/07/04 i w tej bibliotece są materiały wszystkie wymienione i więcej do mr'a wiekszość :) niektóre są zajefajne :)