Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Zaraz wybuchnę, za mało we mnie cierpliwości, ale kompletnie nie mogę sobie poradzić z tym problemem - kiedy włączam bezproblemowo zainstalowanego 3ds maxa, pojawia mi się komunikat: 'trwa sprawdzanie licencji...' ('please wait while your license is beindg verified'. I powiadomienie, że program Autodesk component przestał działać. Co robić? Przeinstalowywanie i pobieranie innych wersji nie pomaga. Błagam o pomoc!

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 7,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Czyżbyś może wyłączał w "msconfigu" usługę "FLEXnet Licensing Service" ? Musi być ona włączona aby poprawnie zweryfikować licencję.

Napisano
Czyżbyś może wyłączał w "msconfigu" usługę "FLEXnet Licensing Service" ? Musi być ona włączona aby poprawnie zweryfikować licencję.

Oj nie wiem, chyba nic nie wyłączałam, ale gdzie mogłabym to włączyć?

Napisano

W razie problemow masz przeciez Activation Code z Autodesku ktory otrzymujesz mailem. Jezeli licencja z automatu nie zadziala, to wg instrukcji nalezy wpisac Activation Code z maila.

Napisano

Licencja niby działa, wszystko się normalnie instaluje i jest ok, dopiero gdy włączam zainstalowany już program, nagle zaczyna sprawdzać licencję i się zawiesza

Napisano

Nie wiem jaki u Ciebie system ale np. XP + Norton Antivirus swego czasu skutecznie uniemożliwiał mi zarejestrowanie legalnego Maxa.

Napisano

Usługę wyłącza się w msconfig'u którego możesz włączyć poprzez Windowsowe "uruchom", ale skoro go nie dotykałaś to powinno być w porządku.

Druga sprawa to (jeśli ci nic maxa nie blokuje) możliwość tego, że Autodesk może mieć problemy z serwerem odpowiadającym za licencje, pamiętam, że mi kiedyś też przez jakiś dzień nie chciał przyjąć kodu a potem wszystko się magicznie naprawiło.

Napisano

Start>>>uruchom>>services.msc i ok

Odnajdź FLEXnet Licensing Service dwuklik na tym i oblukaj czy masz to uruchomione.

Swoja droga pamietam jak zainstalowalem obok maxa 32bitowego maxa na 64bit.Wystąpił jakis konflikt bo okazalo sie że usluga Flexnet zdublowala sie na 32 i 64bit.Maxiu 64bitowy odpalał sie z tym komunikatem jak u kolegi pytajacego.problem do tego stopnia był upierdliwy że musialem wyinstalować (nie reinstalować) cały program,po czym zainstalowć jeszcze raz.Zniknęlo po tym i wiecej nie wrociło :)

Napisano

uff, działa przy wyłączonym necie, dziękuję za wszelkie sugestie ;)