bobsonrobson Napisano 18 Lipiec 2013 Share Napisano 18 Lipiec 2013 Witam, mam problem z zapisaniem animacji w rozszeżeniu .mov. Po wyrenderowaniu pierwszej klatki wyskakuję komunikat Image I/O Error. Komunikat zawiera ścieżkę do pliku który chcę zapisać, następnie pod spodem jest napisane Internal Error. Do wyboru opcja retry i cancel, po naciśnięciu retry ponownie wyskakuję błąd. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 18 Lipiec 2013 Share Napisano 18 Lipiec 2013 Poprawniej jest liczyc do sekwencji klatek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobsonrobson Napisano 18 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2013 Nic mi to nie mówi :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 18 Lipiec 2013 Share Napisano 18 Lipiec 2013 Cześć. Zapisuj sobie to jako pojedyncze klatki - czyli np. animacja składająca się z 85 klatek po wyrenderowaniu da Ci 85 osobnych plików (czy to .jpeg, czy .tiff, czy .exr) które potem możesz złożyć do kupy w innym programie, na przykład w After Effects. Niby niepotrzebna komplikacja, ale oszczędza się dużo czasu i nerwów na wypadek przerwania renderingu - plik filmowy jest zazwyczaj do wyrzucenia i trzeba renderować od początku, a w wypadku renderowania sekwencji klatek wystarczy zacząć render od ostatniej klatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ApaczoS Napisano 19 Lipiec 2013 Share Napisano 19 Lipiec 2013 Zapisuj movy na C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobsonrobson Napisano 19 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2013 Zapisuje je na C: i dalej to samo się dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 19 Lipiec 2013 Share Napisano 19 Lipiec 2013 Rob tak jak Milosz pisze, zaoszczedzisz sobie duzo nerwow i czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi