Juzwa Napisano 2 Sierpień 2013 Share Napisano 2 Sierpień 2013 Witam, Taki przyklad. Jak umiescic na obiekcie inne (takie) obiekty? Chodzi mi o cos innego niz conform mesh i zabawa w PF. Cos jak rozmieszczanie nitów/srub na obiekcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 2 Sierpień 2013 Share Napisano 2 Sierpień 2013 Cześć, do pojedynczych elementów możesz np. użyć "normal align" (przytrzymujesz ikonkę z "align" i pojawiają Ci się inne opcje). Tutaj też możesz narzucić modyfikator edit poly, zaznaczyć całość edge po których chciałbyś, żeby były rozmieszczone nity i PathDeform z world-space mods. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukis8787 Napisano 2 Sierpień 2013 Share Napisano 2 Sierpień 2013 Mi przychodzą na myśl dwa sposoby: 1. Normal Align (pojedynczo) 2. Spacing Tool (kilka na raz) -za ścieżkę można użyć przekonwertowanego z edga obiektu spline-a, opcją Create Shepe From Selection w editable poly:) Edit: Ktoś był szybszy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juzwa Napisano 2 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2013 Okej, sprobuje przy nastepnej okazji. Bo obecnie do takich rzeczy uzywam PFlow. Ale problem z orientacja obiektow zazwyczaj mam plus czesto pokrywaja mi sie, przez co nie moge sobie zmapowac wszystkiego w calosci. Chociaz wpadlem teraz na pomysl by w Data Operator stworzyc jakis warunek by wykrywal normale do powierzchni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi