vixos Napisano 19 Sierpień 2013 Napisano 19 Sierpień 2013 Witam wszystkich, mój problem polega na tym, że przy renderowaniu jednej klatki do BMP kolor nieba wychodzi odpowiedni, natomiast przy tworzeniu klatek do formatu PNG niebo robi się koloru białego, natomiast po wrzuceniu do WMM i zrobieniu filmu kolor robi się czarny. Czy ktoś byłby mi w stanie pomóc? Mam również pytanie co do samego ustawienia światła- mielibyście jakieś wskazówki jak można to jeszcze ulepszyć? W załaczniku dla porównania dwie klatki (z innego punktu ale ten sam render).
stormwind Napisano 19 Sierpień 2013 Napisano 19 Sierpień 2013 Twoj PNG ma kanał alpha. Niebo jest w pliku ale programy do przeglądania domyślnie je ukrywają bo wykrywają ze taki kanał jest i trzeba go uzyć, a kolor zamiast nieba to domyślny kolor tła przeglądarki w którym go otwierasz.
vixos Napisano 19 Sierpień 2013 Autor Napisano 19 Sierpień 2013 Dzięki za szybką odpowiedź. Czy wiesz jak to najszybciej zmienić?
vixos Napisano 19 Sierpień 2013 Autor Napisano 19 Sierpień 2013 Jak domniemam, muszę to robić dla każdego pliku osobno (4500) ?
deshu Napisano 19 Sierpień 2013 Napisano 19 Sierpień 2013 Możesz sobie zrobić akcje usuwającą kanał alpha z png i nadpisującą plik. Potem batch i po problemie.
Rekomendowane odpowiedzi