gryzon Napisano 28 Sierpień 2013 Napisano 28 Sierpień 2013 Zauważyłem że te inserty które wkładam np. do dynamesha typu sphere czy cylinder mam jajowate. O co biega? Minimalnie ale są jajowate. Szukałem czy nie mam gdzieś jakiegoś modyfikatora na pędzlu włączonego ale nic nie znalazłem. :( I jeszcze takie pytanie czym różnią się InsertCylinder od InsertHCylinder i cubami to samo.
Monio Napisano 28 Sierpień 2013 Napisano 28 Sierpień 2013 Jak zaczynasz przeciągać to powiększasz obiekt. Natomiast jak cofasz kursor do miejsca z którego zaczynałeś to on skaluje się po osi normalnej wyłapanej z powierzchni bazowego mesha. Żeby inserty były w ratio 1:1 naciśnij Ctrl jak już zaczniesz wstawiać mesha albo po prostu ostrożnie przesuwaj kursor od punktu początkowego i go nie cofaj.
gryzon Napisano 28 Sierpień 2013 Autor Napisano 28 Sierpień 2013 Panie ! ile ja się oszukałem po sieci. Dziękuję bardzo.
Monio Napisano 28 Sierpień 2013 Napisano 28 Sierpień 2013 No właśnie próbowałem to wyguglać żeby się upewnić ale też nigdzie nie znalazłem. You're welcome.
Rekomendowane odpowiedzi