outside Napisano 1 Wrzesień 2013 Share Napisano 1 Wrzesień 2013 Cześć, od jakiegoś czasu próbuje stworzyć trawę w następujący sposób: 1. Tworzę źdźbła trawy 2. Tworzę z nich jeden obiekt "Edit Poly" 3. Zamieniam na "Vray Proxy" 4. Mam obiekt na którym chcę "rozsiać" trawę z obiektów "Edit Poly" 5. Robię to używając Modyfikatora "Scatter" Niestety efekt jest taki że żaden. Czy jest jakaś funkcja do rozsiewania Vray proxy oprócz "VrayScatter", którego nie posiadam? Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 2 Wrzesień 2013 Share Napisano 2 Wrzesień 2013 z odpłatnych to forest pro, multiscatter, onyx lub plugin autograss( który posiada własne wbudowane trawy) z darmowych to nieszczęsny scater maxa :) i możesz zastosować jeszcze adwanced paintera do tworzenia mniejszych odcinków trawnika z których będziesz budował całość. A tak ogólnie to pokarz co ci wychodzi po zastosowaniu scattera może coś błednie robisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 2 Wrzesień 2013 Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Możesz tez uzyć particle flow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porti Napisano 2 Wrzesień 2013 Share Napisano 2 Wrzesień 2013 deshu z tego co pamiętam w maksie 2012 PF średnio współpracował z vray proxy. Strasznie musiałem się męczyć żeby podmienić particle na proxy. masz na to jakiś myk czy poprawiono to w którymś nowszym maksie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekszy0 Napisano 2 Wrzesień 2013 Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Ja testowo robiłem używając tego painta object z paska (nie pamiętam jak to się dokładnie kurcze nazywa bo nie mam maxa odpalonego) ale można tam wybrać obiekt po którym się maluje kilka parametrów (min;max) itp. i elementy którymi ma być malowane. Działało w sam raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outside Napisano 11 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2013 Bardzo wam dziekuję za pomoc. Próbowałem Multiscattera - działa super ale później postanowiłem spróbować standardowej funkcji w maksie "Paint Object" i działa super z VrayProxy - idealnie nadaje się do trawy, drzew itp. Dla wszystkich którzy mają podobny problem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi