Napisano 10 Wrzesień 201311 l Hej, nie bardzo wiedziałem jak nazwać temat, ale postaram się opisać to jakoś lepiej. Mam obiekt, który składa się z liczby "n" polygonów. Chciałbym go jakoś z automatu przekonwertować na "n" obiektów, gdzie każdy obiekt byłbym 1 ścianką bazowego obiektu. Taki split, ale automatyczny. Spotkał się ktoś z czymś takim? Może jakiś plugin? Albo ma pomysł jak to można by zrobić szybko? pozdr, m_
Napisano 10 Wrzesień 201311 l Autor Da się, ale akurat nie o to mi chodziło. Potrzebuje jeden obiekt w object manager zamienić na wiele obiektów w object manager, tylko bazujących na polygonach tego pierwszego obiektu. W skrócie: mam jeden obiekt: sześcian, który wiadomo składa się z 6 ścianek a potrzebuje go zamienić na 6 obiektów, gdzie każdy jeden z nich będzie jedną ścianką tego sześcianu.
Napisano 10 Wrzesień 201311 l A spróbuj tak: Zaznaczasz obiekt. Klikasz Make Editable. W Polygon Mode zaznaczasz wszystkie ścianki. Klikasz w zakładke Mesh - Disconnect (tylko z odznaczoną opcją Preserve Groups!). Nastepnie też w zakładce Mesh - Conversion - Klikasz w Polygon Groups to Object. O to chodzi?