Tomixon Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 Panowie co o tym sadzicie :) ? Jest to mój pierwszy projekt w V-ray i w sumie jestem zadowolny :) Ale jestem ciekaw waszej oceny i rady co można jeszcze lepiej zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mulholland Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 Nie ma obrazka :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomixon Posted October 6, 2013 Author Share Posted October 6, 2013 Kurcze cos sie nie dodały Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebazx6r Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 (edited) Cześć. Fajnie ,że skończyłeś. Następny będzie lepszy. Niestety Wygląda to słabo. Za czarno i za jasno. Nigdy nie używaj 100% bieli i czerni. Masz przepalenia w odbiciach przez to problem z aliasingiem (schodkowanie) Studio jest nieciekawe, tło jeszcze bardziej. Studiem buduj odbicia, nie tylko światło. W Mayce korzystam z surfashadera na plane'ach do budowania odbić. Wpinam w nie Gradientowe rampy. Poczytaj również HDRI. Program do tworzenie HDRI taki jak HDRI light studio. Zobacz także budowanie materiałów w oparciu np.: o blend material w przypadku V-ray czy też mixcolor w przyadku Mentalray. Przestudiuj zagadnienie LWF linear workflow i renderingu do 16-32bit. Wiąże się to ze sposobem wyświetlania obrazu przez monitory. Chodzi o gamme 2.2. Napisz także jakiego softu używasz. V-ray to tylko renderer. Trochę inaczej się ustawia studia do renderingu w Maya aniżeli w Maxie etc. Poszukaj jak można wyrenderować auto z samym cieniem. Tło można wówczas dodać w Photoshopie. Warto siędowiedzieć równei o linkowniu świateł, cieni, czy też ambient oclusion i Global ilumination. Pozdrawiam. Keep up and good luck. Cos na szybko poszukałem: http://www.youtube.com/watch?v=kdivCoOpxzM Edited October 6, 2013 by Sebazx6r Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomixon Posted October 6, 2013 Author Share Posted October 6, 2013 znaczy pracuje w sketch up ponieważ mam go ze tak powiem w małym palcu a nie raz zabierałem się za 3ds-a ale jakoś nie mogę go rozpracować . Ale dzieki za rade :) pobawie się jeszcze tym maleństwem i w razie jakiś pytań liczę na pomoc :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts