Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Zaczęłam używać 3ds maxa 2014 i nie widzę funkcji lock/pan zoom dla viewport background. Gdzie mogę to znaleźć ?

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Mam taki sam problem. Napiszę tu, nie będę zakładał nowego tematu. Przeinstalowałem system i zainstalowałem nowego maxa i teraz mam problem ponieważ jakość w wyświetlaniu referencji jest kiepska. Jak mam sterowniki Nitrous to nie moge zmienić jakości a jak dam directx 3D to jest ok z jakością, ale jak daje xray to jakoś dziwnie to wyświetla. I druga rzecz to brak możliwości zablokowania viewport background, już to kiedyś szukałem i nie mogłaem znaleźć.

Napisano

Jeśli masz włączoną funkcje 2D Pan Zoom Mode to wtedy nie będzie blokady przy zoomie i poruszaniu, przy wyłączonej tej opcji masz całkowita blokadę obrazka w tle. Ogólnie zamieniono teraz opcje Lock Zoom/Pan na 2D Pan Zoom Mode

Edytowane przez skalpel3d

Napisano
  • Autor
Jeśli masz włączoną funkcje 2D Pan Zoom Mode to wtedy nie będzie blokady przy zoomie i poruszaniu, przy wyłączonej tej opcji masz całkowita blokadę obrazka w tle. Ogólnie zamieniono teraz opcje Lock Zoom/Pan na 2D Pan Zoom Mode

a czy w opcji front albo innej niz perspective da sie ustawic 2d pan zoom mode ?

Napisano

Właśnie jest to tylko w perspective i na nic się nie zdaje. A jak próbuje zrobić image plane, to gdy mam sterowniki Nitrous to jego jakość jest kiepska:

ku7j.png

A gdy dam Legacy Direct3D i zwiększe jakość w ustawieniach to jest ok ale x-ray jakoś dziwnie wyświetla:

xly.png

Napisano

Ta Autode$k wykonwale znowu swietna robote wprowadzajac "usprawnienia" na ktore wczesniej nikt nie narzekal i potrzebowal zadnych usprawnien. Sprobuj uzyc tego skryptu hhttp://ttp://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/nitrous-set-texture-size-limit. Czasami trzeba wylaczyc wyswietlanie wszystkich map i wlaczyc z powrotem zeby skrypt zadziala. Aha no nie wiem czy dziala z wersja 2014, ale powinien

Napisano

Opcji tej nie włączysz na pozostałych oknach działa tylko w widoku perspective i camera. Ot kolejny idiotyczny pseudo nowy bubel w wydaniu Autodeska tylko wlaściwie po co usuwano coś co było sprawnym narzędziem ? http://docs.autodesk.com/3DSMAX/16/ENU/3ds-Max-Help/index.html?url=files/GUID-99485729-B016-43BB-8035-3887D76771A8.htm,topicNumber=d30e16456