DarkkRaven Napisano 29 Wrzesień 2013 Napisano 29 Wrzesień 2013 Witam, oto mój ostatni projekt, integracja Mayi i Vue. Domek wymodelowany w Mayi, śnieg na i dookoła domku zrobiony w zBrushu, background w Vue, całość wyrenderowana w Mental Ray'u. 360 sceny:
skalpel3d Napisano 29 Wrzesień 2013 Napisano 29 Wrzesień 2013 Świetne, szczególnie śnieg i sople mnie rozbroiły wielki plusior :) Tylko jedno pytanie mi się nasuwa dlaczego tu tak łysa zero drzew, jako architekt nie polecałbym w takim miejscu stawiać chatki.
DraB Napisano 29 Wrzesień 2013 Napisano 29 Wrzesień 2013 Podoba sie. Dodatkowe punkty za "nie standartowy" soft :)
martix69 Napisano 30 Wrzesień 2013 Napisano 30 Wrzesień 2013 Bardzo fajnie to wygląda:) wymarzony domek na to żeby się odciąć od świata i totalnie zresetować mózg :) A tak na marginesie, płatew wchodzi Ci w komin a sam komin jest za blisko ścian :) ale nie czepiam sie oczywiście. skalpel3d drzewa śnieg przysypał:) żarcik oczywiście.
DarkkRaven Napisano 1 Październik 2013 Autor Napisano 1 Październik 2013 skalpel3d, fajnie że Ci się sople podobają ;-) Drzew nie ma, bo jak zauważył martix69 to jest domek w takim miejscu żeby "totalnie zresetować mózg". Obiecuję, że następnym razem posadzę trochę drzew. DraB, dzięki za dodatkowe puknty :D Lubię Mayę i dlatego jej używam. martix69, widzę że rezydujesz w odpowiednim miejscu, więc od razu załapałeś ideę umiejscowienia sceny. Co do uwag, to nie jestem architektem, więc nie wiedziałem że płatew nie może być tak umieszczona, a położenie komina może wyjaśnią poniższe obrazki. Dobrze, że się czepiasz dowiedziałem się czegoś nowego :)
martix69 Napisano 1 Październik 2013 Napisano 1 Październik 2013 Rozumiem założenie komina, ale z punktu widzenia bezpieczeństwa pożarowego takie rozwiązanie by nie przeszło :) ale to nie jest miejsce na rozważania na temat PPOŻ wiec nie będę się rozpisywał. Góry w tle to tatry czy cos wyższego?
Szosz Napisano 1 Październik 2013 Napisano 1 Październik 2013 Jak ogrzewanie jest gazowe to kupuję pakiety tygodniowy, jest sauna? Sauna byłaby tu lukrem na pączek.
DarkkRaven Napisano 3 Październik 2013 Autor Napisano 3 Październik 2013 Dzięki za fronta ;-) matrix69, no tak to zdecydowanie nie miejsce na PPOŻ. Góry po wyjściu z Vue miały koło 2km wysokości, potem erozja w World Machine je trochę obniżyła, a to czy te góry są podobne do Tatr pozostawiam Tobie do oceny. Ja chciałem tylko żeby fajnie wyglądało. Szosz, hmm ogrzewanie gazowe na takim odludziu? A geotermalne pasuje? Sauna, jasne że tak, a potem jeszcze zimne piwko ;-)
Szosz Napisano 3 Październik 2013 Napisano 3 Październik 2013 Looz tydzień mi rezerwuj, mogę sam chodzić po drewno i palić
Rekomendowane odpowiedzi