Napisano 30 Wrzesień 201311 l Mam problem W mayi 2014 z wyrownywaniem verteksow za pomoca skalowania. Pamietam ze kiedys w starych wersjach skalujac wzdluz jednej osi mozna bylo wyronac werteksy w jeden rzad . Robiac to samo w mayi 2014 wogule nie jest to mozliwe. Kurde teraz to sie jakos inaczej robi .Musze jakas opcje wlaczyc zeby bylo tj kiedy. Rzecz jest mega wkurzajac i nie mam pojecia jak to poprawic.
Napisano 1 Październik 201311 l Cześć, Skalujesz z wciśniętym "j"? Sprawdź czy pojawia się problem z World Pivot. Jest jeszcze druga metoda z korzystaniem ze snap'ów. Przykładowo Vertext bądź Grid Snap. Korzystać należy wtedy z World Pivot z wyłączonym w Tool Settings Retein Compont spacing. Zazwyczaj odtwarzam w ten sposób symetrie snap to Grid plus retein component spacing "off". Jak będę w domu to sprawdzę na 14, ale nie przypominam sobie problemu z tym. Może masz włączony Modeling tool kit on ma swój Pivot i trochę słabo współdziała z Maya xD.
Napisano 1 Październik 201311 l Autor Cześć, Skalujesz z wciśniętym "j"? Sprawdź czy pojawia się problem z World Pivot. Jest jeszcze druga metoda z korzystaniem ze snap'ów. Przykładowo Vertext bądź Grid Snap. Korzystać należy wtedy z World Pivot z wyłączonym w Tool Settings Retein Compont spacing. Zazwyczaj odtwarzam w ten sposób symetrie snap to Grid plus retein component spacing "off". Jak będę w domu to sprawdzę na 14, ale nie przypominam sobie problemu z tym. Może masz włączony Modeling tool kit on ma swój Pivot i trochę słabo współdziała z Maya xD. dzieki kurde nie mialem pojecia ze teraz wprowadzili dodatkowy klawisz do tego rownania .
Napisano 1 Październik 201311 l Czemu nowy? Klawisz "j" włącza i wyłącza snap. To chyba było od zawsze.
Napisano 1 Październik 201311 l Autor Czemu nowy? Klawisz "j" włącza i wyłącza snap. To chyba było od zawsze. Lol nigdy tego wczesniej nie uzywalem bo nie byo takiej potrzeby
Napisano 3 Październik 201311 l No faktycznie. Ciekawe. W edytorze hoykeys ma przypisaną funkcję "MoveRotateScaleToolToggleSnapMode" :) Myślę, że to to samo jest.