Napisano 6 Październik 201311 l Nie wiem czy to dobre miejsce. Pytanie mam odnośnie desek podłogowych. Wiadomo elementy bardzo długie i raczej wąskie. Ktoś może podpowiedzieć jak powinno się je fotografować albo co zrobić by finalnie wyglądały dobrze jako tekstura do użycia np. w 3d? Bo robiąc zwykłe zdjęcie wiadomo jak to wyjdzie. Czy jakiś inny sprzęt poza aparatem może coś takiego zeskanować czy coś?
Napisano 6 Październik 201311 l Jeżeli możesz wynieść taką deskę czy panel na dwór to wystarczy pochmurny dzień (jednolite oświetlenie) i długi obiektyw (żeby nie było zniekształceń beczkowych).
Napisano 6 Październik 201311 l Autor Co do zniekształceń to pal go sześć bo w miarę w photoshopie mogę sobie to skorygować. Bardziej chodzi o idealne odwzorowanie kolorów. Tu jest problem.
Napisano 6 Październik 201311 l Ale jaki problem, bo nie rozumiem. Używaj lamp żarowych, a jak chcesz zaszaleć to wyładowczych (kinoflo, wypożyczenie 100zł/dzień), lub jak poradził pecet idź na dwór w niepogodę, i ustaw biel na szarej kartce.