jacekszy0 Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 Nie wiem czy to dobre miejsce. Pytanie mam odnośnie desek podłogowych. Wiadomo elementy bardzo długie i raczej wąskie. Ktoś może podpowiedzieć jak powinno się je fotografować albo co zrobić by finalnie wyglądały dobrze jako tekstura do użycia np. w 3d? Bo robiąc zwykłe zdjęcie wiadomo jak to wyjdzie. Czy jakiś inny sprzęt poza aparatem może coś takiego zeskanować czy coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pecet Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 Jeżeli możesz wynieść taką deskę czy panel na dwór to wystarczy pochmurny dzień (jednolite oświetlenie) i długi obiektyw (żeby nie było zniekształceń beczkowych). Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekszy0 Posted October 6, 2013 Author Share Posted October 6, 2013 Co do zniekształceń to pal go sześć bo w miarę w photoshopie mogę sobie to skorygować. Bardziej chodzi o idealne odwzorowanie kolorów. Tu jest problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
narwik Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 Ale jaki problem, bo nie rozumiem. Używaj lamp żarowych, a jak chcesz zaszaleć to wyładowczych (kinoflo, wypożyczenie 100zł/dzień), lub jak poradził pecet idź na dwór w niepogodę, i ustaw biel na szarej kartce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts