koen Napisano 11 Październik 2013 Napisano 11 Październik 2013 witam, mam taki problem, Potrzebuje polilinie w autocadzie ktora ma ustawioną jakąs szerokość globalną (czyli prosta linia przyjmuje ksztalt prostokąta zeby nie bylo nieporozumien ze chodzi mi o zwykle ustawienie szerokosci lini) - zamienic na obrysowaną linią wlasnie po jej obrysie zewnetrznym czli stworzyc jakby jej obwiednie. wie ktoś moze jakbym mogl takie cos uzyskac? ewentualnie jak nie w autocadzie to moze wyeksportowanie do jakiegos programu? prosil bym o pomoc w temacie
stormwind Napisano 11 Październik 2013 Napisano 11 Październik 2013 Znalazłem taki wątek w google. http://www.cadtutor.net/forum/showthread.php?10787-Polylines-with-Global-Width-to-Boundaries Osobiście nie sprawdzałem. Prawdopodobnie będziesz musiał też poczytać sobie co to jet AutoLisp.
koen Napisano 13 Październik 2013 Autor Napisano 13 Październik 2013 (edytowane) skrypt świetny:) jednak niestety nie do konca wszystko jest super.. gdy mam przerywana linie ustawiona z szerrokoscia globalną zamienia on to nie tak ze kazda przerywana kreske obrysowuje a po prostu Tworzy dwie polilinie przerywane... czy ma ktos jakis skrypt lub pomysl w takim razie jak zamienicprzerywana polilinie na to by kazdy przerywany odcinek byl osobną polilinią.. bo wlasnie koncow lini nie zamyka... macie jakis pomysl? znalazlem tez skrtypt konwentujacy polilinie z szerokoscia globalna do hatcha i potem z hatcha wyciagnac obwiednie, niestety tez nie uzglednia lini przerywanej tylko tworzy jako ciaglą Edytowane 13 Październik 2013 przez koen
kozioo Napisano 13 Październik 2013 Napisano 13 Październik 2013 ja bym spróbował wyplotować do .pdf i później edytować powstały plik na przykład w illustratorze. Później można z tym wrócić do cada ;) Wydaje mi się że powinno to się udać.
Rekomendowane odpowiedzi