Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam, mam taki problem,

Potrzebuje polilinie w autocadzie ktora ma ustawioną jakąs szerokość globalną (czyli prosta linia przyjmuje ksztalt prostokąta zeby nie bylo nieporozumien ze chodzi mi o zwykle ustawienie szerokosci lini) - zamienic na obrysowaną linią wlasnie po jej obrysie zewnetrznym czli stworzyc jakby jej obwiednie. wie ktoś moze jakbym mogl takie cos uzyskac? ewentualnie jak nie w autocadzie to moze wyeksportowanie do jakiegos programu? prosil bym o pomoc w temacie

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 13,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

skrypt świetny:) jednak niestety nie do konca wszystko jest super.. gdy mam przerywana linie ustawiona z szerrokoscia globalną zamienia on to nie tak ze kazda przerywana kreske obrysowuje a po prostu Tworzy dwie polilinie przerywane... czy ma ktos jakis skrypt lub pomysl w takim razie jak zamienicprzerywana polilinie na to by kazdy przerywany odcinek byl osobną polilinią..

bo wlasnie koncow lini nie zamyka... macie jakis pomysl?

znalazlem tez skrtypt konwentujacy polilinie z szerokoscia globalna do hatcha i potem z hatcha wyciagnac obwiednie, niestety tez nie uzglednia lini przerywanej tylko tworzy jako ciaglą

Edytowane przez koen

Napisano

ja bym spróbował wyplotować do .pdf i później edytować powstały plik na przykład w illustratorze. Później można z tym wrócić do cada ;) Wydaje mi się że powinno to się udać.