bajtek Posted October 20, 2013 Share Posted October 20, 2013 Witam, Potrzebowałem wyeksportować zanimowany model do fbx'a. Model to na szybko zrobiony człowiek podpięty do szkieletu. Jednak podczas eksportu dzieje się tak jakby model tracił połączenie ze szkieletem. Sprawdzałem to importując go w nowym projekcie i w tym zaimportowanym szkielet sam się rusza a model nie. Domyślam się, że pewnie trzeba na stałe zachować tą animację w modelu, a nie żeby czerpał ze szkieletu, ale nie wiem jak to zrobić. Przed: Po (ta sama klatka): Link to comment Share on other sites More sharing options...
l337 Posted October 20, 2013 Share Posted October 20, 2013 Nie znam się na animacji postaci ale chyba można podpiąć animację do modelu za pomocą "Point Cache". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reanimator Posted October 20, 2013 Share Posted October 20, 2013 Przy Exporcie FBXa masz odhaczone wszystko w Animation? Szczegolnie chyba Skin albo Deformers Link to comment Share on other sites More sharing options...
bajtek Posted October 20, 2013 Author Share Posted October 20, 2013 Domyślne ustawienia - nic nie zmieniałem: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juzwa Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 Masz wyczyszczony model ponizej Skina? Tzn czysty edit poly/mesh z resetem transformacji? Albo czy nie narzuciles skina na model z zaznaczonymi wczesniej vertami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bajtek Posted October 21, 2013 Author Share Posted October 21, 2013 (edited) Już wiem co było nie tak. Bo ten model był kiedyś robiony według jakiegoś tutorialu i był tam użyty modyfikator physique zamiast skin i z niewiadomych powodów physique ginie przy eksporcie, ale ze skinem już wszystko ok. Dzięki za odpowiedzi. Edited October 21, 2013 by bajtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts