Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam

3 razy mialem dziwna rzecz

jak zamykam system to dysk wydaje taki charakterystyczny głosniejszy odgłos,

raz zdazylo sie ze ten odlłos przedłuzył sie na jakies 15 sekund- jakby sie cos zacielo czy co..

dzisiaj po 4 godzinkach sluchania muzyki (monitor byl wylaczony, nic na kompie nie robilem) tez pojawil sie ten dziwny dzwiek..identyczny z tym jak wczytuje sie norton anty wirus tylko ze akutat wtedy sie nie wczytywał.

niedawno wylaczylem kompa i znowu kilka sek dziwnie brzmialo

nic sie z dyskiem nie dzieje (odpukac) ale cholernie mnie to irytuje bo nie wiem co to, a wczesniej takich przypadkow nie mialem

dysk ma rok

to wina urzadzenia czy windy? ma ktos jakis pomysl? niedawno robilem defragmentacje

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 828
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ja mam 160 wdc i jak na razie bez problemow się spisuje. Gdzieś czytałem że była jakas wadliwa seria caviarow, które po pewnym czasi zaczynały wydawac "metaliczne" odgłosy. Niestety nie pamietam dokładnie o jaki typ dysku chodziło:/ Poszukaj na googlach, moze coś znajdziesz.

Napisano

podejżane dźwieki są zazwyczaj 1 obiawem awari

mam taki sam dysk i nic podobnego niesłysze jest cichutki jeśli można tak powiedzieć ;)

Napisano
  • Autor

no jest cichutki to trzeba przyznac, jedyne dzwieki wydaje wlasnie jak sie norton ładuje przy starcie systemu, i przy wyłaczeniu, ale to trwa 1 sek a nie 15 :/

edit- i nie sa metaliczne

Napisano

a czy dysk zaliczył pospolitą "glebę"? jeżeli tak, to czy te hałasy pojawiły się bezpośrednio po zderzeniu z obcym przedmiotem?

Napisano
  • Autor

nie bylo gleby

pojawily sie z nikad

i to jak mowilem tylko 3 razy, ale zwrocilem na nie uwage

PS

minuta do półtora przy kopiowaniu 700 megowego filmu z partycji na partycje to nie za dlugo?

athlon xp 2500+ - epox 8RDA+- 2x512 ram/333

Napisano
  • Autor

hm..1.5 nie jest zle- zrobilem testy z kumplami hehe, kurde jestem przewrazliwony..

ale te hałasy...jeszcze poczekam

Napisano

ja mam ten sam dysk od niedawna i od samego początku taki odgłos wydaje przy wyłączaniu kompa... więc to chyba normalne...oby ;)

pozdrawiam