flesz_gordon Napisano 1 Wrzesień 2004 Napisano 1 Wrzesień 2004 witam 3 razy mialem dziwna rzecz jak zamykam system to dysk wydaje taki charakterystyczny głosniejszy odgłos, raz zdazylo sie ze ten odlłos przedłuzył sie na jakies 15 sekund- jakby sie cos zacielo czy co.. dzisiaj po 4 godzinkach sluchania muzyki (monitor byl wylaczony, nic na kompie nie robilem) tez pojawil sie ten dziwny dzwiek..identyczny z tym jak wczytuje sie norton anty wirus tylko ze akutat wtedy sie nie wczytywał. niedawno wylaczylem kompa i znowu kilka sek dziwnie brzmialo nic sie z dyskiem nie dzieje (odpukac) ale cholernie mnie to irytuje bo nie wiem co to, a wczesniej takich przypadkow nie mialem dysk ma rok to wina urzadzenia czy windy? ma ktos jakis pomysl? niedawno robilem defragmentacje
kozioo Napisano 1 Wrzesień 2004 Napisano 1 Wrzesień 2004 ja mam 160 wdc i jak na razie bez problemow się spisuje. Gdzieś czytałem że była jakas wadliwa seria caviarow, które po pewnym czasi zaczynały wydawac "metaliczne" odgłosy. Niestety nie pamietam dokładnie o jaki typ dysku chodziło:/ Poszukaj na googlach, moze coś znajdziesz.
sikham Napisano 1 Wrzesień 2004 Napisano 1 Wrzesień 2004 podejżane dźwieki są zazwyczaj 1 obiawem awari mam taki sam dysk i nic podobnego niesłysze jest cichutki jeśli można tak powiedzieć ;)
flesz_gordon Napisano 1 Wrzesień 2004 Autor Napisano 1 Wrzesień 2004 no jest cichutki to trzeba przyznac, jedyne dzwieki wydaje wlasnie jak sie norton ładuje przy starcie systemu, i przy wyłaczeniu, ale to trwa 1 sek a nie 15 :/ edit- i nie sa metaliczne
greg_jg Napisano 1 Wrzesień 2004 Napisano 1 Wrzesień 2004 a czy dysk zaliczył pospolitą "glebę"? jeżeli tak, to czy te hałasy pojawiły się bezpośrednio po zderzeniu z obcym przedmiotem?
flesz_gordon Napisano 1 Wrzesień 2004 Autor Napisano 1 Wrzesień 2004 nie bylo gleby pojawily sie z nikad i to jak mowilem tylko 3 razy, ale zwrocilem na nie uwage PS minuta do półtora przy kopiowaniu 700 megowego filmu z partycji na partycje to nie za dlugo? athlon xp 2500+ - epox 8RDA+- 2x512 ram/333
flesz_gordon Napisano 1 Wrzesień 2004 Autor Napisano 1 Wrzesień 2004 hm..1.5 nie jest zle- zrobilem testy z kumplami hehe, kurde jestem przewrazliwony.. ale te hałasy...jeszcze poczekam
Loozack Napisano 1 Wrzesień 2004 Napisano 1 Wrzesień 2004 ja mam ten sam dysk od niedawna i od samego początku taki odgłos wydaje przy wyłączaniu kompa... więc to chyba normalne...oby ;) pozdrawiam
flesz_gordon Napisano 2 Wrzesień 2004 Autor Napisano 2 Wrzesień 2004 no tak, ale tylko przez chwile, a 3 razy mialem tak jakby sie tam cos zacielo
Rekomendowane odpowiedzi