Skocz do zawartości

Pojawienei sie smooting group przy konwertowaniu na poly

koen

Rekomendowane odpowiedzi

witam. zaimportowalem sobie plik ze sketchupa. wszystko pieknie ladnie , zaimportowalo sie jako mesh jednak jak dal;em convert to poly pojawilo sie mase smoothing group - chyba to jest to.. jak to usunac? wszystkie numery grup odznaczylem ale nie pozbylem sie tym niechcianego efektu..

0yf3.jpgUploaded with ImageShack.com

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

nie daja zadnego efektu wlaczanie autosmooth i dodawanie modyfikatora smooth. wciskanie liczb tez nic. jak to rozwiązać? a ten przycisk do suuawnia trojkątow to nie moge go cos namierzyc.. najprosciej by bylo wrzucic do sketchupa i potem spowritem bo inne programy nie maja tego glupiego smooth group i nie zapisuja tego. da sie to wogole jakos wylaczyc calkowicie w maxie???

Wiesz, szczerze mówiąc Smooth Grupy to bardzo ważna rzecz. A jesteś pewien że wierzchołki masz zweldowane, jak to napisał stormwind?

Usuwanie trójkątów - w trybie edit poly, podselekcja polygonów. Wejdź do zakładki "modeling" w ribbonie, rozwiń sobie zakładkę "Geometry (all)" i tam masz "Quadrify all".

moze i wazne ale wyobraz sobie ze mam model drogi wyeksportowany z microstation ktory ma pare milioniow tych trojkątow. wyglada na pierwszy rzut ok, w innych programach tez. nie chce w niego ingerowac z weldowaniem wierzcholkow w paru poszczegolnych miejscach., przy imporcie mialem weldowanie wlaczone tak czy siak. i sa zweldowane. moze i wazna rzecz ale mi aktualnie mocno szkodzi.. najkzwyklejsze wyswietlanie powierzchni by mi wysrtarczylo.