Shan3d Napisano 8 Listopad 2013 Napisano 8 Listopad 2013 Czy mógłby ktoś mi pomoc ze złożeniem stacji roboczej do grafiki 3d(głównie) całość budżetu z dwoma monitorami to 40tys.
Miłosz3ds Napisano 8 Listopad 2013 Napisano 8 Listopad 2013 Albo przejrzyj sobie ogłoszenia: http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=46 właśnie matszklar dużo fajnego sprzętu oferuje, masz zaproponowane gotowe już zestawy.
Dynamico Napisano 8 Listopad 2013 Napisano 8 Listopad 2013 Kupiłem w Gpucomputer, fachowa obsługa, można polecić. Do Seulu chyba też Tobie wyślą :-) Jak masz już tyle kasy to chyba praktyczniej będzie kupić zestaw dwóch komputerów. Mocna ale ograniczona do minimum sprzętowo (bez monitora, tania karta grafiki itp.) stacja do renderowania i lepiej wyposażony, ale niekoniecznie z bardzo mocnym (drogim) procesorem komputer do pracy. Ja mam dwa dosyć mocne komputery + właśnie stacja i najczęściej moc tego, na którym pracuję, jest niewykorzystywana. Modelowanie, teksturowanie itd, zajmuje mi więcej czasu niż render, ale robienie tego wtedy gdy np. w tle mam uruchomiony render (np. za pomocą backburnera) mocno obniża komfort pracy.
Rekomendowane odpowiedzi