Napisano 2 Grudzień 201311 l Witam, mam pytanie związane z unwrapem UVW, w jaki sposób mógłbym zmieścić dość sporą liczbe textur na jednej bitmapie 1024x1024 bez utraty jakości poszczególnych textur, bądź w jaki prosty sposób mógłbym otexturować poniższy model aby textura znajdowała się na jednej bitmapie? Z góry dziękuje i pozdrawiam!
Napisano 14 Grudzień 201311 l Autor Ponawiam pytanie Tak samo w przypadku poniższego domu, w jaki sposób zmieścić wszystkie textury na jednej bitmapie ?
Napisano 14 Grudzień 201311 l w jaki sposób mógłbym zmieścić dość sporą liczbe textur na jednej bitmapie 1024x1024 bez utraty jakości poszczególnych textur, bądź w jaki prosty sposób mógłbym otexturować poniższy model aby textura znajdowała się na jednej bitmapie? Jak chcesz mieć bardzo dobrą jakość a przy okazji mieć wiele tekstur w 1pliku 1024x1024 ? Coś kosztem czegoś przecież. Zależy też co rozumiesz przez dobrą jakość. To ma być do gry jakiejś? Możesz normalnie przecież w jakimś programie je połączyć w 1plik a potem unwrapem odpowiednie mapować. Albo ponakładać wszystko różnymi materiałami a potem sobie to wypalić wszystko.
Napisano 14 Grudzień 201311 l Autor Tak, do gry, więc chciałbym aby każdy osobny obiekt miał jedną własną texture. A z tym wypalaniem to chodzi Ci o Render to Texture? Edytowane 14 Grudzień 201311 l przez Lubasz
Napisano 14 Grudzień 201311 l Tak chodzi mi o render to texture. Na szybko tu masz filmik: http://www.3dtotal.com/index_tutorial_detailed.php?id=1747 ale na necie jest ich całe mnóstwo.
Napisano 15 Grudzień 201311 l Autor Nie wiem czy wszystko robie jak należy ale juz przy małym obiekcie po wypaleniu tekstury tracą na jakości przed wypaleniem po wypaleniu
Napisano 15 Grudzień 201311 l Wypalasz teksturę dużej rozdzielczości na teksturę mniejszej rozdzielczości?