toogoodtoday Napisano 3 Grudzień 2013 Share Napisano 3 Grudzień 2013 Czesc. Mam pytanie odnośnie 3ds maxa. Jak najprościej zrobić z pojedynczej linii boxa ? Jak extruduje linie i powstaje mi plaszczyna o wysokosci ktora wpisze to potem probuje przeksztalcic ja na Editable Poly i wyextrudowac polygon w bok ale wtedy niezaleznie jaka opcje extrudowania wybiore - pojawiaja sie wyextrudowane boki a sama plaszczyzna poprostu sie przenosi a nie poszerza. Czy ktoś moglby mi podpowiedzieć jak to zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubasz Napisano 3 Grudzień 2013 Share Napisano 3 Grudzień 2013 (edytowane) Jak wyextrudują się same boki to możesz wybrać w Editable poly zaznaczenie "Border" zaznaczyć dziure i dać "cap" aby powstał sześcian. Edytowane 3 Grudzień 2013 przez Lubasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 3 Grudzień 2013 Share Napisano 3 Grudzień 2013 Po extrude -> shell. A nie prościej od razu box zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toogoodtoday Napisano 3 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2013 Ale boxa nie zbuduje pod dowolnym katem jak linie (chyba ze jest taka opcja). To samo dzieje sie gdy chce extrudowac polygon obiektu czyli rozbudowac jakis obiekt przez polygon jak w Sketchupie. Jakies pomysly ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 3 Grudzień 2013 Share Napisano 3 Grudzień 2013 Boxa można zbudować a potem poobracać precyzyjnie we wszystkie strony :-) .Polygony "wyciąga" się za pomocą extrude zupełnie normalnie? W czym problem? Z linią tak jak Tobie napisałem: najpierw extrude (masz płaszczyznę jednego boku) a potem shell i jest box. Chyba trochę się domyślam o co Tobie chodzi ale max robi extrude wzdłuż "normalnej" wyciąganej płaszczyzny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi