Mieszko Napisano 4 Grudzień 2013 Share Napisano 4 Grudzień 2013 (edytowane) Hejo! Spróbuję swoich sił:) Mam dosyć klasyczny pomysł. Namaluję śledzącego złą personę detektywa w nowoczesnym kombinezonie z bronią i krótkofalówką. Akcja dzieje się w futurystycznym laboratorium z którego skradziony został dysk z bardzo ważnymi danymi. Główny bohater dobrze wie, że osoba za to odpowiedzialna dysponuje specjalnie wyszkolonym lisem:) Praca wykonana w PS, używałam tekstur ze zdjęć, aczkolwiek je przemalowywałam, do referencji również. Pozdrawiam wszystkich i powodzenia:) Edytowane 28 Luty 2014 przez Mieszko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszko Napisano 5 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2013 Witam! A więc wrzucam szkic początkowy jak to mniej więcej będzie wyglądać. Zmieniłam jednak pomysł na detektywa w laboratorium, który prawdopodobnie kogoś śledzi;) Trochę poeksperymentowałam z perspektywą, by postać była bardziej dynamiczna (chociaż tło nie do końca mi się podoba i pewnie jeszcze z nim będę walczyć:/ Pozdrowienia wszystkim :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszko Napisano 8 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2013 Hej, zamieszczam 'work in progress'. Chociaż jeszcze ten progres nie jest duży;P Tak mniej więcej będzie wyglądała kolorystyka. Jeszcze się zastanawiam jak konkretnie odzienie detektywa ma wyglądać, myślałam żeby zrobić coś na zarys stroju z filmu 'Tron'. Pozdrowienia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 10 Grudzień 2013 Share Napisano 10 Grudzień 2013 Walcz, walcz, popracował bym nad szkicem, pomysł wydaje się dobry, jedynie zasadnicze pytanie co robi bohater > Powodzenia. //Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszko Napisano 11 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2013 @miriam thx za rady:) Wrzucam kolejny update;) Męczę się trochę z tym człekiem, iż ciągle mi coś nie pasuje:/ Mam zamiar zrobić większy półmrok, by światło było fajnie rozłożone.. Zobaczymy co z tego wyjdzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabiak Napisano 11 Grudzień 2013 Share Napisano 11 Grudzień 2013 zacznij od poczatku, z lepsza kompozycja, bedziesz koniec koncow bardziej zadowolony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszko Napisano 20 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2013 Hej:) Kolejny wstępny zarys. Trochę pozmieniałam. W poprzedniej pracy strasznie mi to tło nie odpowiadało, mało się działo. Kolorystyka jak na razie jest mniej więcej podobna, lecz to też najprawdopodobniej ulegnie zmianie;P Oczywiście będzie wincyj detalu i jakoś to do kupy poskładam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszko Napisano 3 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2014 Następny update. Małymi kroczkami do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszko Napisano 4 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2014 (edytowane) Kolejne me postępy;) 'What does the fox do' w następnych odsłonach:P Edytowane 4 Styczeń 2014 przez Mieszko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 4 Styczeń 2014 Share Napisano 4 Styczeń 2014 pyt. skąd wziął się tam lis :). //Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszko Napisano 4 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2014 @miriam lis będzie grał rolę złodzieja:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszko Napisano 7 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2014 Work in progress. Zaczynam już trochę dodawać detalu, jeszcze mam problem z tą dziwną maszyną w tle (nie wiem co ja zrobiłam) :D lecz to ulegnie poprawie:) Jak wcześniej wspominałam, niebawem sprawa z lisem się wyjaśni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszko Napisano 15 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2014 Następna aktualizacja:) Powolutku porządkuję bałaganiszcz, lecz już mi ciężko patrzeć na tą pracę:/ Tło jak na razie zlewa się z pierwszym planem, zamierzam to na końcu poprawić, bo nie wiadomo na czym skupić oko, wszystko się zlewa. Ble:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 15 Styczeń 2014 Share Napisano 15 Styczeń 2014 Mi w tej chwili wzrok ucieka na tę konstrukcję z tyłu. Przydałoby się już teraz wszystko podzielić na plany i zastosować jakiś zabieg powodujący, że skupimy się na głównym bohaterze ;) Później może być z tym ciężko (zwłaszcza jak dasz więcej detalu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszko Napisano 17 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2014 @RaVirr dzięki za radę, dobrze prawisz:) bo ja już sama nie wiem co ja z tą pracą robię;P popracuję nad tym:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszko Napisano 21 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2014 Kolejny update:) Z kolorami jeszcze trochę powalczę, iż są wg. mnie zbyt kontrastowe. No i oczywiście dalej nie ruszyłam różnicy między pierwszym i drugim planem:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszko Napisano 24 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2014 Powoli dodaję więcej detalu i trochę pobawiłam się z tłem, by skupić wzrok na człeku. Eksperymentów ciąg dalszy :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszko Napisano 28 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2014 Jak na razie jeszcze trochę eksperymentuję... Sama nie wiem co chcę poczynić, bawię się detalem, popracuję jeszcze nad kolorystyką, jak już wcześniej pisałam:) ehhh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszko Napisano 1 Luty 2014 Autor Share Napisano 1 Luty 2014 Kolejne małe kroczki do przodu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszko Napisano 7 Luty 2014 Autor Share Napisano 7 Luty 2014 Wrzucam update. Dalej pracuję nad detalem. To, co się pojawiło w tle (w sensie zaczątki pola siłowego i jakiś wehikuł) na razie jest niekontrolowane;) Jeszcze dużo rzeczy do okiełznania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 9 Luty 2014 Share Napisano 9 Luty 2014 Gratulujemy nominacji. Praca weźmie udział w kolejnej części konkursu. Do dnia 28 lutego 2014 roku (28 lutego, 23:59:59) można kontynuować pracę nad nią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszko Napisano 18 Luty 2014 Autor Share Napisano 18 Luty 2014 Hej:) Kolejny update. Dalej pracuję nad detalem, zmieniłam lewą dłoń detektywa iż perspektywa leżała, podkręciłam też kolor skóry, bo wyglądał jak zombie;) Czas goni, więc coraz bardziej będę się sprężać. Dziękuję serdecznie za nominacje i gratuluję wszystkim :) Pozdrowiaszcze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszko Napisano 25 Luty 2014 Autor Share Napisano 25 Luty 2014 Przedostatnia aktualizacja:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszko Napisano 28 Luty 2014 Autor Share Napisano 28 Luty 2014 Ostateczna wersja pracy w pierwszym wątku:) Może za jakiś czas jeszcze do tego wrócę, lecz na razie chcę od tego odpocząć;P Dzięki za komentarze i rady:) Życzę wszystkim powodzenia i pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi