Napisano 5 Grudzień 201311 l Cześć! Przedwczoraj mój DELL U2311H zepsuł się dwa miesiące po gwarancji. Jako, że oddałem go do naprawy i nie wiem czy z niej wróci na wszelki wypadek zakładam ten wątek. Budżet to 1700zł Zastosowanie, grafika 3d wizualizacje itp.. mniej 2d. Preferowany rozmiar 23" i wyżej. DELLowi pokazuje w tej chwili ,,!,, chyba, że na podstawie mocnych argumentów ktoś mnie do tej firmy z powrotem przekona.
Napisano 5 Grudzień 201311 l Budżet nie jest duży ale na NEC EA244wmi starczy. W swojej cenie najlepszy na rynku. Lub jak chcesz dłuższa gwarancję to Eizo EV2436W - droższy o ok. 250zł ale 5 lat spokoju. Ja bym chyba jednak nie dopłacał. Kalibracja obowiązkowa przy obu.
Napisano 5 Grudzień 201311 l to ze raz ci randka nie wyszla nie oznacza ze musisz zmienic orientacje, przekonalem?
Napisano 5 Grudzień 201311 l hej, no ale lepiej nie umawiać się z siostrą poprzedniej jak miała konkretne defekty, bo wynikać mogą z genów ;) A piszę, bo znajomy właśnie kpuje z24i HPka i coś wyszło tanio, mowil ze 1200 za niego zapłaci (sugerowana 2k +).
Napisano 5 Grudzień 201311 l Kup lepiej tego nowego dela z rozdzialka 4K:) Postpro na takim musi byc bombowe.
Napisano 5 Grudzień 201311 l Postpro na takim musi byc bombowe. Z czteroma grafami i min 64gb ramu :D
Napisano 5 Grudzień 201311 l Autor KLICEK, olaf Panowie rozbawiliście mnie dzięki :D Monitor wrócił już do domu, zapłaciłem parę groszy ale do pracy już się nie nadaje. Padło trafo i podświetlanie z jednej strony. Ma teraz zauważalną różnicę w temperaturze barw i jasności podświetlania. Facet w naprawie stwierdził, "że z takim przebiegiem jaki on ma to by tego nawet nie wymieniał gdyby nie był taki "fajny" - cokolwiek miało to znaczyć. Postawię go obok do wyświetlania referek a do pracy kupię nowy. Podpasował mi ten NEC EA244WMI jednak obawiam się o brak gwarancji na badpixele. W jakim sklepie mógłbym dostać wyselekcjonowaną i od razu skalibrowaną sztukę i czy w ogóle jest taka możliwość i ktoś chciałby się w to bawić? Kusi mnie EIZO ColorEdge CS230 ale to już całkiem inna półka i jeszcze chyba nie adekwatna do moich umiejętności. edit: @jaceks Akurat mam chyba szczęście w nieszczęściu bo użytkownik na forum mva.pl sprzedaje nówkę sztukę i ma odpowiedni kalibrator. Edytowane 5 Grudzień 201311 l przez Logos
Napisano 5 Grudzień 201311 l @Logos W jakim sklepie mógłbym dostać wyselekcjonowaną i od razu skalibrowaną sztukę i czy w ogóle jest taka możliwość i ktoś chciałby się w to bawić? Na http://monitory.mastiff.pl. Ale tam to dość drogo wychodzi ten luksus.
Napisano 2 Marzec 201411 l Nec spoko, ale gwarancja... Haha, moj prof kupił jakies neca za 2k Na ekranie taki jasny pasek, duszek, widac pod każdym kątem, przy kazdym kolorze. Odesłał na gwarancji i przysłałi nie naprawiony. Uzasadnienie: Oni maja 5 punktowy system sprawdzania defektów na matrycy. po rogach i na srodku, a ze pasek byl tak w 3/4 od prawej strony uznali ze u neca takie cos jest w normie ;) Osobiscie polecam della, za 1600 mozna miec bardz dobry monitor na pivocie. :) Btw Dell | HP | NEC | LG ma praktycznie te same bebechy, tzn matryca jest ta sama, zazwyczaj w tych seriach do 2k, z tą różnicą że LG kosztuje np 700zl a NEC 2000. Koniec koncem wygrywaja wedlug mnie warunki gwarancji. Szwagier ma della 24 juz ktorys rok i zero problemow. :) Ale Dell i HP to praktycznie to samo. Nawet w laptopach matryca DreamColor[HP] i PremierColor [Dell] to jest ten sam panel LG Philips, który ma te same problemy i defekty :) Edytowane 2 Marzec 201411 l przez blukazs