dexter47 Napisano 19 Grudzień 2013 Napisano 19 Grudzień 2013 mam problem dziwny i nie iwem co jest jego przyczyna robię wszystko jak na tym tutorialu a Render z kamery vray mam czarne tło światło jest rzucane tylko z vray sun. A jak usunę vray sun to mam całkowicie czarny Render. jakoś nie mogę znaleźć przyczyny
Dynamico Napisano 19 Grudzień 2013 Napisano 19 Grudzień 2013 Musisz mieć jakieś oświetlenie "globalne". Np. vraysky w environment, albo vraylight typu dome z mapą hdri.
skalpel3d Napisano 19 Grudzień 2013 Napisano 19 Grudzień 2013 a wstawiłeś w ogóle jakaś hdri do vrayhdri, dwa warto wrzucić vrayhdri do environmentu
dexter47 Napisano 19 Grudzień 2013 Autor Napisano 19 Grudzień 2013 zrobiłem jedno i 2 w opcjach renderu ustawione na vray Ps jak wyłącze kamere i renderuje bez z widoku prespektiwe to widze tło jednak model jest prześwietlony i to mocno
skalpel3d Napisano 19 Grudzień 2013 Napisano 19 Grudzień 2013 1. trzeba poustawiać odpowiednio kamerę abyś mógł coś zobaczyć http://help.chaosgroup.com/vray/help/150SP1/examples_vrayphysicalcamera.htm zwróć uwagę na parametry f-number, shuter speed, iso i na white balance 2 w vrayhdri za moc jej światła odpowiada parametr Overall mult
dexter47 Napisano 19 Grudzień 2013 Autor Napisano 19 Grudzień 2013 dzięki za pomoc teraz mam iny problem ale to już sprawa sprzętowa (za słaby sprzęt) nie moge załadować hdrki większych rozmiarów ale jakos sobie z tym poradzę :)
Rekomendowane odpowiedzi