Napisano 19 Grudzień 201311 l mam problem dziwny i nie iwem co jest jego przyczyna robię wszystko jak na tym tutorialu a Render z kamery vray mam czarne tło światło jest rzucane tylko z vray sun. A jak usunę vray sun to mam całkowicie czarny Render. jakoś nie mogę znaleźć przyczyny
Napisano 19 Grudzień 201311 l Musisz mieć jakieś oświetlenie "globalne". Np. vraysky w environment, albo vraylight typu dome z mapą hdri.
Napisano 19 Grudzień 201311 l a wstawiłeś w ogóle jakaś hdri do vrayhdri, dwa warto wrzucić vrayhdri do environmentu
Napisano 19 Grudzień 201311 l Autor zrobiłem jedno i 2 w opcjach renderu ustawione na vray Ps jak wyłącze kamere i renderuje bez z widoku prespektiwe to widze tło jednak model jest prześwietlony i to mocno
Napisano 19 Grudzień 201311 l 1. trzeba poustawiać odpowiednio kamerę abyś mógł coś zobaczyć http://help.chaosgroup.com/vray/help/150SP1/examples_vrayphysicalcamera.htm zwróć uwagę na parametry f-number, shuter speed, iso i na white balance 2 w vrayhdri za moc jej światła odpowiada parametr Overall mult
Napisano 19 Grudzień 201311 l Autor dzięki za pomoc teraz mam iny problem ale to już sprawa sprzętowa (za słaby sprzęt) nie moge załadować hdrki większych rozmiarów ale jakos sobie z tym poradzę :)