boba Napisano 5 Wrzesień 2004 Napisano 5 Wrzesień 2004 czy trzeba być w życiu twardym jak ten kamień ???
Marcin Napisano 5 Wrzesień 2004 Napisano 5 Wrzesień 2004 jesli szukasz oparcia znajdziesz je w tej pracy ;) fajne ;) proste i fajne ... ;) przypomina test TriangleDisp. ze strony finalrendera :)-
Batou Napisano 5 Wrzesień 2004 Napisano 5 Wrzesień 2004 Fajny pomysł. Szkoda że materiały kamieni są niedopracowane. Więcej przypadkowości by im się przydało a mniej matematyki (fraktali i innych tekstur proceduralnych). Zdecydował bym się na jedno ujęcie(np. kamyszki6.jpg) i dopracował bym je bo szkoda fajnej pracy.
Marcin Napisano 5 Wrzesień 2004 Napisano 5 Wrzesień 2004 najlepiej takie szczegolowe kamienie i odrazu mapy do nich robi sie w z-brushu ... skoro jest to scena still to mozesz sobie pozwolic na kilkadziesia tys. poly ;) ale mozesz to zalatwic disp .. ;) subdiv dobrze ustaw ;)
Wielka_Siostra Napisano 6 Wrzesień 2004 Napisano 6 Wrzesień 2004 Pomysł absolutnie rewelacyjny:-) Ta zapełeczka mnie rozczula, w ogóle cała praca mnie wzrusza:-) Materiał kamyczków można by dopracować.
ftorek Napisano 6 Wrzesień 2004 Napisano 6 Wrzesień 2004 zdecydowanie numerek 6 - a tak w ogole - pomysl super - wykonanie mozna by poprawic (tektury)
Vorek Napisano 7 Wrzesień 2004 Napisano 7 Wrzesień 2004 bardzo fajne pracki, niby niewiekie a jednak urzekają, super pomysł
Mateusz Napisano 7 Wrzesień 2004 Napisano 7 Wrzesień 2004 pracka bardzo mila... jestem wzruszony? (slowo poruszony jakos mi tu niepasuje) 6 ląduje na tapetce... ;)
boba Napisano 7 Wrzesień 2004 Autor Napisano 7 Wrzesień 2004 dzieki za komentarze... Marcin: renderowane w fR, ale nie uzywalem zadnych displacow ani micro triangle ... to po prostu bump ;) a scenka miala kilka tys a nie kilkadziesiat ;) Batou: kamienie moze nie doparacowane i powtarzalne, bo nie maja odciagac uwagi od zapalki ;) Wielka Siostra: heh... chcoiaz ktos zauwazyl co jest tu najwazniejsze ;) zapalka! :) pozdr miki (boba)
little-ninja Napisano 9 Wrzesień 2004 Napisano 9 Wrzesień 2004 nie moge teraz odpowiedziec bo miki patrzy mi przez ramie wiec nie bede slodzil ;) ps oki tak na powaznie to pomysl slodziutki misiu :D
martez Napisano 11 Wrzesień 2004 Napisano 11 Wrzesień 2004 Faktycznie pomysl bardzo ciekawy, takie prace są bardzo wartościowe nawet nie prezentując wysokiego poziomu technicznego :)
Batou Napisano 11 Wrzesień 2004 Napisano 11 Wrzesień 2004 Batou: kamienie moze nie doparacowane i powtarzalne, bo nie maja odciagac uwagi od zapalki ;) Mam rozumieć że jest to żart. Jeśli jednak nie to dopracowanie nie ma nic wspólnego z odciąganiem wzroku od właściwego tematu pracy. Wręcz przeciwnie. Aktualnie kamyczki działają niczym magnez na wzrok dzięki powtarzalności swojej tekstury.
boba Napisano 12 Wrzesień 2004 Autor Napisano 12 Wrzesień 2004 no dobra dobra.... nie chialo mi sie dopracowac... to z powodu mojego lenistwa ufff ;)
Rekomendowane odpowiedzi