Napisano 5 Wrzesień 200420 l jesli szukasz oparcia znajdziesz je w tej pracy ;) fajne ;) proste i fajne ... ;) przypomina test TriangleDisp. ze strony finalrendera :)-
Napisano 5 Wrzesień 200420 l Fajny pomysł. Szkoda że materiały kamieni są niedopracowane. Więcej przypadkowości by im się przydało a mniej matematyki (fraktali i innych tekstur proceduralnych). Zdecydował bym się na jedno ujęcie(np. kamyszki6.jpg) i dopracował bym je bo szkoda fajnej pracy.
Napisano 5 Wrzesień 200420 l najlepiej takie szczegolowe kamienie i odrazu mapy do nich robi sie w z-brushu ... skoro jest to scena still to mozesz sobie pozwolic na kilkadziesia tys. poly ;) ale mozesz to zalatwic disp .. ;) subdiv dobrze ustaw ;)
Napisano 6 Wrzesień 200420 l Pomysł absolutnie rewelacyjny:-) Ta zapełeczka mnie rozczula, w ogóle cała praca mnie wzrusza:-) Materiał kamyczków można by dopracować.
Napisano 6 Wrzesień 200420 l zdecydowanie numerek 6 - a tak w ogole - pomysl super - wykonanie mozna by poprawic (tektury)
Napisano 7 Wrzesień 200420 l pracka bardzo mila... jestem wzruszony? (slowo poruszony jakos mi tu niepasuje) 6 ląduje na tapetce... ;)
Napisano 7 Wrzesień 200420 l Autor dzieki za komentarze... Marcin: renderowane w fR, ale nie uzywalem zadnych displacow ani micro triangle ... to po prostu bump ;) a scenka miala kilka tys a nie kilkadziesiat ;) Batou: kamienie moze nie doparacowane i powtarzalne, bo nie maja odciagac uwagi od zapalki ;) Wielka Siostra: heh... chcoiaz ktos zauwazyl co jest tu najwazniejsze ;) zapalka! :) pozdr miki (boba)
Napisano 9 Wrzesień 200420 l nie moge teraz odpowiedziec bo miki patrzy mi przez ramie wiec nie bede slodzil ;) ps oki tak na powaznie to pomysl slodziutki misiu :D
Napisano 11 Wrzesień 200420 l Faktycznie pomysl bardzo ciekawy, takie prace są bardzo wartościowe nawet nie prezentując wysokiego poziomu technicznego :)
Napisano 11 Wrzesień 200420 l Batou: kamienie moze nie doparacowane i powtarzalne, bo nie maja odciagac uwagi od zapalki ;) Mam rozumieć że jest to żart. Jeśli jednak nie to dopracowanie nie ma nic wspólnego z odciąganiem wzroku od właściwego tematu pracy. Wręcz przeciwnie. Aktualnie kamyczki działają niczym magnez na wzrok dzięki powtarzalności swojej tekstury.
Napisano 12 Wrzesień 200420 l Autor no dobra dobra.... nie chialo mi sie dopracowac... to z powodu mojego lenistwa ufff ;)