arlekin Napisano 30 Grudzień 2013 Napisano 30 Grudzień 2013 (edytowane) chciałbym połączyć przyszłość z klasyką - zobaczymy czy się uda. Co do pomysłu, to detektyw znajduje na swoim samochodzie martwą panienkę (może spadła z góry?) i o chwili pojawia się policja ("wyjmij broń dwoma palcami itd.) policji jeszcze nie ma :) koniec na końcu :) Edytowane 28 Luty 2014 przez arlekin
arlekin Napisano 2 Styczeń 2014 Autor Napisano 2 Styczeń 2014 detektyw Orson na tropie z brodni. W wyniku śledztwa okazuje się,że w sprawę zamieszany jest szef policji. Bohater umówił się w klubie z kochanką gliniarza mającą przekazać mu istotne informacje; niestety w środku jej nie zastał. Gdy wychodzi, znajduje zwłoki niedoszłej informatorki na własnym (latającym) samochodzie, a obok rozrzucone wydruki świadczące o tym, że Scott Orson brał łapówki i popełniał przestępstwa finansowe. Chwilę później pojawiają się drony policyjne. Wszystko wskazuje na to, że kobieta próbowała go szantażować i detektyw postanowił jej się pozbyć. Scott ma kłopoty...
zerocool-wolomin Napisano 2 Styczeń 2014 Napisano 2 Styczeń 2014 Osobiście poszerzyłbym kadr. Temat ciekawy, ale można by pokazać większy kawałek opowieści.
Marcin Przybyłek Napisano 3 Styczeń 2014 Napisano 3 Styczeń 2014 Pomysł fajny, nastrój bardzo w moim stylu, ale pojazd wydaje się "wchodzić" na postać pierwszoplanową. Też zastanowiłbym się nad kadrem :). Często poszerzenie / wyciągnięcie daje świetne wyniki. Polscy graficy trochę cierpią na agorafobię - boją się rozmachu :), a tutaj jest miejsce na rozmach, jest :). Tak, zdecydowanie pociągnąłbym obraz w dół i być może trochę na boki... i pewnie też w górę :).
arlekin Napisano 3 Styczeń 2014 Autor Napisano 3 Styczeń 2014 dzięki za rady. Z wychodzącym pojazdem spróbuję coś zrobić. Co do kadru to może tak... chyba, że sobie daruję odbicie w szybie (niby szef policji obserwuje akcję z wnętrza wozu). Jak myślicie?
LittleMy Napisano 3 Styczeń 2014 Napisano 3 Styczeń 2014 większy kadr działa zdecydowanie na korzyść - przydałoby się popracować nad oświetleniem maski samochodu i detektywa przed nią.
miriam Napisano 4 Styczeń 2014 Napisano 4 Styczeń 2014 Witamy w Bitwie :). popracuj nad kompozycją całości. //Pozdr.
arlekin Napisano 21 Styczeń 2014 Autor Napisano 21 Styczeń 2014 znalazłem chwilkę. będę działał dalej
Marcin Przybyłek Napisano 22 Styczeń 2014 Napisano 22 Styczeń 2014 Kurczę, świetna praca, świetny pomysł i klimat, tylko kompozycyjnie zupełnie do poprawy... Chyba trzeba poszerzyć i dać trochę przestrzeni u dołu...
Levan Napisano 28 Styczeń 2014 Napisano 28 Styczeń 2014 Ciekawie się zapowiada, ale podobnie jak reszta, uważam że kompozycja leży i to mocno. Denerwują mnie te plamy (czerwona i żółta) po prawej - za bardzo się wybijają, warto było je przygasić. Wyraźniej zaznaczyć że postacie są ważniejsze w tej kompozycji niż elementy tła. Powodzenia!
arlekin Napisano 2 Luty 2014 Autor Napisano 2 Luty 2014 Dzięki wszystkim za rady - biorę je pod uwagę. Niestety, jak się sp..rzy kompozycję na początku, to ciężko poprawić (komponowany był w pionie), ale robię co mogę.
adek Napisano 9 Luty 2014 Napisano 9 Luty 2014 Gratulujemy nominacji. Praca weźmie udział w kolejnej części konkursu. Do dnia 28 lutego 2014 roku (28 lutego, 23:59:59) można kontynuować pracę nad nią.
adek Napisano 1 Marzec 2014 Napisano 1 Marzec 2014 Niestety praca nie spełnia regulaminowych (nawet tych pomniejszonych) założeń :( Min. długość jednego z boków 1920px.
arlekin Napisano 1 Marzec 2014 Autor Napisano 1 Marzec 2014 proszę o pomoc. oryginał ma 8666x4961 pxl, ale jak wrzucam na Photobucket to zmniejsza do 1024x586. co robię nie tak? jak zrobić, żeby było dobrze, bo szkoda nie wziąć udziału w bitwie przez jakiś głupi mój błąd
adek Napisano 1 Marzec 2014 Napisano 1 Marzec 2014 No niestety. Prace dla Jury zostały pobrane :/ Naprawdę nie mogę. Dlatego napisałem http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=91647 Zostawiacie wszystko na ostnia chwile, bylo sporo czasu, mogliscie pytac, w razie problemow technicznych rowniez sie zwracac. Wystarczyl link do pracy, praca nie musiala byc osadzona :(
adek Napisano 1 Marzec 2014 Napisano 1 Marzec 2014 Chwila. OK. Kliknałem na Photobucket, na tej pracy z wczoraj i w informacji faktycznie jest wysoka rozdzielczosć! Sprawdze to samo w 3 innych watkach. Ale tam to chyba nie byla kwestia Photobucket. Tutaj OK.
adek Napisano 1 Marzec 2014 Napisano 1 Marzec 2014 Tak. Jest OK. Praca wgrana wczoraj. Photobucket pokazuje dobra rozdzielczosc. Miałem nadzieję, że u innych, którzy byli w podobnej sytuacji było podobnie, ale niestety (http://s1058.photobucket.com/user/los_mikson/media/Detektywprzysz1420osc_finish.jpg.html). Ehhh...
Rekomendowane odpowiedzi