Jump to content

Tablet Bamboo Pen&Touch

SeetroX|Str.

Recommended Posts

Witam, jestem posiadaczem tego tabletu już jakiś czas. Wczoraj włączam komputer, a tablet przestał działać, nie można było wejść w opcje, pisało o błędnym zainstalowaniu sterowników. Po usunięciu starych i zainstalowaniu nowych mogę wejść w preferencje, wszystko sobie ustawić. Piórko jest wykrywane, tablet działa. Jest jedno ale, rysik działa wszędzie tylko nie na obszarze roboczym w photoshopie, mogę używać menu, wybierać opcję, ale rysować już nie ( po najechaniu i przyciśnięciu rysika do pola roboczego otwiera mi się przybornik z brushami ;__; ) Próbowałem instalować starsze sterowniki, nowsze, z płyty, z internetu i nic nie skutkuje, dodam że pracuje na Windows 7. Miał ktoś może styczność z takim problemem i wie jak go rozwiązać ?

Mam trochę inny problem, a nie chcę zakładać nowego tematu:

Otóż co ustawię sobie w Bamboo Dock swoje preferencje odnośnie ExpressKeys, to po jakimś czasie resetują mi się do domyślnych :-/ Bywa denerwujące, wiecie może o co chodzi ?

Niestety, stery Wacoma mają to do siebie, że często coś nie praży. Np. w Intuosach - często zdarza się, że jak masz dwa monitory i ustawisz sobie mapowanie tabletu tylko na monitor główny - po ponownym uruchomieniu systemu znów działa na dwa monitory.

Co do Twojego problemu - najprościej będzie wejść w "Narzędzie pliku preferencji Wacom" i zrobić sobie kopię zapasową. Potem po prostu tym samym narzędziem ją przywracać.

Pozdrawiam!