SeetroX|Str. Napisano 6 Styczeń 2014 Napisano 6 Styczeń 2014 Witam, jestem posiadaczem tego tabletu już jakiś czas. Wczoraj włączam komputer, a tablet przestał działać, nie można było wejść w opcje, pisało o błędnym zainstalowaniu sterowników. Po usunięciu starych i zainstalowaniu nowych mogę wejść w preferencje, wszystko sobie ustawić. Piórko jest wykrywane, tablet działa. Jest jedno ale, rysik działa wszędzie tylko nie na obszarze roboczym w photoshopie, mogę używać menu, wybierać opcję, ale rysować już nie ( po najechaniu i przyciśnięciu rysika do pola roboczego otwiera mi się przybornik z brushami ;__; ) Próbowałem instalować starsze sterowniki, nowsze, z płyty, z internetu i nic nie skutkuje, dodam że pracuje na Windows 7. Miał ktoś może styczność z takim problemem i wie jak go rozwiązać ?
MariushO Napisano 6 Styczeń 2014 Napisano 6 Styczeń 2014 Oj ciężko powiedzieć, a zobacz może czy nie masz ustawionego tableta w trybie "myszki", choć to mało prawdopodobne. I przepatrz dobrze ustawienia i preferencje, bo może tam cos jest nie tak.
PowerMan Napisano 6 Styczeń 2014 Napisano 6 Styczeń 2014 Może spróbuj przywrócić ustawienia domyślne?
SeetroX|Str. Napisano 6 Styczeń 2014 Autor Napisano 6 Styczeń 2014 Usunąłem stare preferencje, przywróciłem domyślne zmieniam tylko na leworęczny. To nic nie pomaga niestety, mam też włączony tryb pióra.
gnacik Napisano 22 Styczeń 2014 Napisano 22 Styczeń 2014 Mam trochę inny problem, a nie chcę zakładać nowego tematu: Otóż co ustawię sobie w Bamboo Dock swoje preferencje odnośnie ExpressKeys, to po jakimś czasie resetują mi się do domyślnych :-/ Bywa denerwujące, wiecie może o co chodzi ?
Miłosz3ds Napisano 22 Styczeń 2014 Napisano 22 Styczeń 2014 Niestety, stery Wacoma mają to do siebie, że często coś nie praży. Np. w Intuosach - często zdarza się, że jak masz dwa monitory i ustawisz sobie mapowanie tabletu tylko na monitor główny - po ponownym uruchomieniu systemu znów działa na dwa monitory. Co do Twojego problemu - najprościej będzie wejść w "Narzędzie pliku preferencji Wacom" i zrobić sobie kopię zapasową. Potem po prostu tym samym narzędziem ją przywracać. Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi