Napisano 6 Styczeń 201411 l Witam, jestem posiadaczem tego tabletu już jakiś czas. Wczoraj włączam komputer, a tablet przestał działać, nie można było wejść w opcje, pisało o błędnym zainstalowaniu sterowników. Po usunięciu starych i zainstalowaniu nowych mogę wejść w preferencje, wszystko sobie ustawić. Piórko jest wykrywane, tablet działa. Jest jedno ale, rysik działa wszędzie tylko nie na obszarze roboczym w photoshopie, mogę używać menu, wybierać opcję, ale rysować już nie ( po najechaniu i przyciśnięciu rysika do pola roboczego otwiera mi się przybornik z brushami ;__; ) Próbowałem instalować starsze sterowniki, nowsze, z płyty, z internetu i nic nie skutkuje, dodam że pracuje na Windows 7. Miał ktoś może styczność z takim problemem i wie jak go rozwiązać ?
Napisano 6 Styczeń 201411 l Oj ciężko powiedzieć, a zobacz może czy nie masz ustawionego tableta w trybie "myszki", choć to mało prawdopodobne. I przepatrz dobrze ustawienia i preferencje, bo może tam cos jest nie tak.
Napisano 6 Styczeń 201411 l Autor Usunąłem stare preferencje, przywróciłem domyślne zmieniam tylko na leworęczny. To nic nie pomaga niestety, mam też włączony tryb pióra.
Napisano 22 Styczeń 201411 l Mam trochę inny problem, a nie chcę zakładać nowego tematu: Otóż co ustawię sobie w Bamboo Dock swoje preferencje odnośnie ExpressKeys, to po jakimś czasie resetują mi się do domyślnych :-/ Bywa denerwujące, wiecie może o co chodzi ?
Napisano 22 Styczeń 201411 l Niestety, stery Wacoma mają to do siebie, że często coś nie praży. Np. w Intuosach - często zdarza się, że jak masz dwa monitory i ustawisz sobie mapowanie tabletu tylko na monitor główny - po ponownym uruchomieniu systemu znów działa na dwa monitory. Co do Twojego problemu - najprościej będzie wejść w "Narzędzie pliku preferencji Wacom" i zrobić sobie kopię zapasową. Potem po prostu tym samym narzędziem ją przywracać. Pozdrawiam!