Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam forumowicze. Mam pewien problem, którego za chuka nie mogę rozwiązać. Szukałem w necie, ale zazwyczaj są jakieś porady dotyczące GOZ i maya, albo 3ds max. Problem jest taki, że goz w ogóle mi nie chce pracować z modo 701. Podczas próby exportu z modo do zBrusha, wyskakuje komunikat "Error encountered while importing a file". Podczas próby exportu z zBrusha, do modo nie dzieje się nic. Ktoś może używał modo z pluginem goz i miał podobne problemy? Czytałem, że w przypadku maya/3ds max, może to np być spowodowane błędami w siatce, ale mi to nie działa nawet na zwykłym boxie :/

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Dzięki za odpowiedź, ale niestety to nie to. Guzik już mam ustawiony. Problem gdzie wyskakuje mi błąd "Error encountered while importing a file" dzieje się już w samym zBrush'u.

Napisano

Problem (czesciowo) rozwiazany - w pracowni trzymalismy Modo na pendrivie (fajna opcja, bo umozliwia modelarzowi odpalenie softu na dostepnym komputerze - mozemy tez np. bez problemu zabrac Modo z soba i odpalic w jakims zaaranzowanym miejscu, pokazie etc). Niestety w tym ustawieniu GoZ nie dziala. Posiedze nad tym w wolnej chwili (chyba, ze Kuba wczesniej znajdzie rozwiazanie) - poki co zainstalowalem Modo na jednej stacji na stale i GoZ smiga fantastycznie.

Jesli macie pomysl jak sobie z instalka mobilna i GoZ poradzic, dajcie znac :) .