chipmunk Napisano 19 Styczeń 2014 Napisano 19 Styczeń 2014 (edytowane) Dawno mnie tu nie było i tak samo długo nie bawiłem się w modelowanie 3d. Ostatnio na nowo próbuję swoich sił. Wrzucam ostatni model. Nie ma się czym chwalić, zwłaszcza że powstał na podstawie tutorialu, ale szkoda też wrzucić go do szuflady i nie wystawić na światło dzienne ;) Edytowane 22 Styczeń 2014 przez chipmunk
Pixel-Factory Napisano 19 Styczeń 2014 Napisano 19 Styczeń 2014 OOO! D9R Doobi :D Prześwietny model super pojazdu , masz tu pole do popisu przy weathering'u .
Hris Napisano 20 Styczeń 2014 Napisano 20 Styczeń 2014 I co z tego że z tutorialu? to żaden wstyd:) Szczególnie że zrobiłeś skomplikowany i długi tutek a nie np. jak zrobić szafkę z 20 prymitywów. Dla mnie model bomba:) znaczy się rewelacja:) Mam nadzieję , i trzymam za Ciebie kciuki, że uda Ci się znaleźć chęci i siły żeby to oteksturować i choć kilka większych elementów rozebrać na mapy UV żeby ładnie model pomalować :) Weathering - czyli wpływ pogody, rdza, zacieki, błotko, i inne brudy. Stąd moja nadzieja że kilka elementów na UV mapki rozłożysz żeby ręcznie domalować co nieco syfu na teksturach:) Powodzenia i gratuluję!
chipmunk Napisano 20 Styczeń 2014 Autor Napisano 20 Styczeń 2014 Dzięki. Rzeczywiście długi tutorial. Sporo czasu nad nim spędziłem, ale warto było. Dużo się nauczyłem i sporo sobie przypomniałem. Na pewno go oteksturuję. Póki co tnę siatki w UVLayout i próbuję rozgryźć dDo. Na pewno pokażę co z tego wyszło.
chipmunk Napisano 24 Luty 2014 Autor Napisano 24 Luty 2014 Dzięki. Nie mam zbyt wielkiej wprawy, więc sporo nad tym siedziałem. Ze 3 tygodnie po kilka godzin dziennie.
Rekomendowane odpowiedzi