FUNKYszou Napisano 26 Styczeń 2014 Napisano 26 Styczeń 2014 Witam. Poszukuje rozwiązania problemu działania ZBrusha, otóż program już przy 2kk poly wyświetla mi max 10-15 fps przy manipulacji modelem, a wszelakie działania pędzli są opóźnione o jakąś sekundę, a procesor zaczyna pracować na 98% zużycia. Pracuje na: radeon 6770 phenom ii x 4 965 3,40GHz 8gb ramu plyta z asrocka rozdzielczosc ekranu HD Dodam, iż komputer jest po formacie, pobrałem najnowsze sterowniki pod kartę graficzną.
gryzon Napisano 31 Styczeń 2014 Napisano 31 Styczeń 2014 To chyba nie jest problem karty graficznej (poprawcie mnie jeśli się mylę) ZBrush korzysta tylko z mocy procesora do rysowania pixoli. Problem masz przy wyświetlaniu 2,000 Active Points?
diabelt Napisano 31 Styczeń 2014 Napisano 31 Styczeń 2014 Chyba 2 miliony, bo napisał 2kk. Z kartą prawda, nie ma znaczenia.
FUNKYszou Napisano 31 Styczeń 2014 Autor Napisano 31 Styczeń 2014 Owszem przy 2 milionach active points. Problem rozwiązał się po 3 reinstalacji systemu. A nadal nie wiem co było tego przyczyną.
Rekomendowane odpowiedzi