Godzil Napisano 31 Styczeń 2014 Napisano 31 Styczeń 2014 Serwus Poszukuję informacji na temat ewentualnej możliwości renderowania kilku PLIKÓW w kolejce za pomocą VRaya w 3ds MAX 2012. Może ktoś pomoże? Standardowy batch rendering maxa - jeśli go dobrze rozumiem - potrafi renderować kilka kamer z różnymi ustawieniami sceny, lecz na jednym pliku, zgadza się? Ja potrzebuję narzędzia lub metody, która pozwoli mi ustawić w kolejce kilka różnych scen i puścić ich rendery - wiecie jak to jest, klient chce kilka ujęć domku "na wczoraj" więc rendery trzeba puszczać w nocy, miło jest unikać budzenia się i włączania nowych scen ręcznie :> Czy ktoś byłby w stanie pomóc w tej sprawie? Z góry wielkie dzięki Pozdrawiam
stormwind Napisano 31 Styczeń 2014 Napisano 31 Styczeń 2014 W tym wątku znajdziesz wszystko czego potrzebujesz. http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=88555 1
Godzil Napisano 31 Styczeń 2014 Autor Napisano 31 Styczeń 2014 (edytowane) Wracam z problemem. Testuję linka, którego podałeś, jeden z punktów mówi "naciśnij czarną strzałkę w dół obok RENDER w menu". Nie mam takiej strzałki (max 2012) i nie kojarzę jej w żadnej wersji maxa :O Coś robię źle? :( Proszę o pomoc... ---------------------------------- Cofam pytanie! Przycisk NET RENDER załatwił sprawę. Wielkie dzięki za pomoc, wszystko działa jak talalala... la... Edytowane 31 Styczeń 2014 przez Godzil
Dynamico Napisano 31 Styczeń 2014 Napisano 31 Styczeń 2014 (edytowane) Nie pamiętam dokładnie jak było w 2012 ale chyba w render setup -> zakładka common -> render output musisz zaznaczyć Net Render. Wtedy naciśnięcie render uruchomi proces renderingu sieciowego. -------------------------- Ni doczytałem, że już sobie poradziłeś :-) Edytowane 31 Styczeń 2014 przez Dynamico 1
Godzil Napisano 31 Styczeń 2014 Autor Napisano 31 Styczeń 2014 Nie mniej jednak bardzo dziękuję, kilka renderów zrobionych przez noc. Jesteście wielcy! Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi