Napisano 31 Styczeń 201411 l Serwus Poszukuję informacji na temat ewentualnej możliwości renderowania kilku PLIKÓW w kolejce za pomocą VRaya w 3ds MAX 2012. Może ktoś pomoże? Standardowy batch rendering maxa - jeśli go dobrze rozumiem - potrafi renderować kilka kamer z różnymi ustawieniami sceny, lecz na jednym pliku, zgadza się? Ja potrzebuję narzędzia lub metody, która pozwoli mi ustawić w kolejce kilka różnych scen i puścić ich rendery - wiecie jak to jest, klient chce kilka ujęć domku "na wczoraj" więc rendery trzeba puszczać w nocy, miło jest unikać budzenia się i włączania nowych scen ręcznie :> Czy ktoś byłby w stanie pomóc w tej sprawie? Z góry wielkie dzięki Pozdrawiam
Napisano 31 Styczeń 201411 l W tym wątku znajdziesz wszystko czego potrzebujesz. http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=88555
Napisano 31 Styczeń 201411 l Autor Wracam z problemem. Testuję linka, którego podałeś, jeden z punktów mówi "naciśnij czarną strzałkę w dół obok RENDER w menu". Nie mam takiej strzałki (max 2012) i nie kojarzę jej w żadnej wersji maxa :O Coś robię źle? :( Proszę o pomoc... ---------------------------------- Cofam pytanie! Przycisk NET RENDER załatwił sprawę. Wielkie dzięki za pomoc, wszystko działa jak talalala... la... Edytowane 31 Styczeń 201411 l przez Godzil
Napisano 31 Styczeń 201411 l Nie pamiętam dokładnie jak było w 2012 ale chyba w render setup -> zakładka common -> render output musisz zaznaczyć Net Render. Wtedy naciśnięcie render uruchomi proces renderingu sieciowego. -------------------------- Ni doczytałem, że już sobie poradziłeś :-) Edytowane 31 Styczeń 201411 l przez Dynamico
Napisano 31 Styczeń 201411 l Autor Nie mniej jednak bardzo dziękuję, kilka renderów zrobionych przez noc. Jesteście wielcy! Pozdrawiam!