adek Napisano 2 Luty 2014 Napisano 2 Luty 2014 Krótki film animowany pt. Nothing Else But Water francuskiego reżysera Carlosa De Carvalho. Niecodzienna stylistka. Polecamy również making of. Pełna treść: Animacja: Nothing Else But Water
beny Napisano 2 Luty 2014 Napisano 2 Luty 2014 To jest ten moment kiedy uważam, że albo mam za słabe zioła, albo nie rozumiem sztuki ... dlaczego on miał zdechłą gęś na plecach?
adek Napisano 2 Luty 2014 Autor Napisano 2 Luty 2014 To fakt, że to film raczej z tych "cięższych" w odbiorze. Ale stylistyka i muzyka jak dla mnie naprawdę niesamowita. No i animacji chyba też nie można nic zarzucić?
matt881 Napisano 2 Luty 2014 Napisano 2 Luty 2014 Mnie się nie podoba ta tekstura brudu albo szumu nałożona z mieszaniem multiply, tekstura ta w ogóle się nie zmienia, i zawsze widać ten sam kurz w jednym miejscu. Wolałbym żeby nie było tego, albo żeby chociaż zmieniało się to co ujęcie. Ale to szczegół. No i poza tym wyjaśnienie całej historyjki jest pod opisem na vimeo. A gęś jest po to, aby można było główną postać odróżnić od pozostałych;) Nie ma co tego interpretować - może to być jego zabawka, przyjaciel, przeciwieństwo statków (wszyscy pływają, a bohater chce latać), być może gęś jest tylko po to, aby zakończyć film w jakiś sposób. Zawsze możesz się spytać autora na vimeo. A poza tym taki Huckleberry Finn to nosił zdechłego kota:)
zio_mal Napisano 3 Luty 2014 Napisano 3 Luty 2014 kawał dobrej roboty odwalili. fajna animacja, miło się oglądało. ciekawy pomysł na fale, zresztą cała stylistyka udana. świetny motyw z łapaniem brzegu morza heh:)
Rekomendowane odpowiedzi