Avari Napisano 9 Wrzesień 2004 Share Napisano 9 Wrzesień 2004 ehhh....pracke mi szlak wzioł, ale nic to...oto nowa, zaczolem nia wczesniej niz "my room", ale jakos o niej zapomnialem i stala nie ruszana... to bedzie Grób Pański (jak zreszta nazwa wskazuje... :/), mam fajnego pomysła...zobaczymy jak wyjdzie... wrzucam monstrancje...(robilem ja po tymjak mi poprzednia pracke szlak wzioł wiec toche nerwow tu bylo...) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 9 Wrzesień 2004 Share Napisano 9 Wrzesień 2004 kupa no jeśli mam być szczery, to troszkę niewypał. Co prawda zbyt często monstrancji nie oglądam, ale coś mi się kojarzy że inaczej to wyglądało. Sam "uchwyt" może być, ale miejsce gdzie jest to ciasteczko, to ci trochę nie wyszło.... Zrób tak, by promienie nachodziły na powierzchnię tzn. nie kończyły się na granicy tylko szły wgłąb (potnij to troszkę) No i czekam na jakieś informacje na temat reszty sceny, bo być może ta monstrancja nie jest aż tak ważnym elementem by się jej narazie strasznie czepiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avari Napisano 9 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2004 troche sie nie kumam...no ale to jest wszystko jeszcze w robocie wiec monatrancja ulegnie zmianie...bo mi wlasnie promyki nie leza...cho...qw...cala jest jakas taka nieproporcjonalna...grrrr....fak, fak, fak...jestem roztrzepany tamta pracka...to moze przez to...moze musze jakos odreagwac...teraz ide spac bo jutrodo szkolki...pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dobosz Napisano 9 Wrzesień 2004 Share Napisano 9 Wrzesień 2004 jestem tego samego zdania co salvator. pozatym co to jest to wsrodku? oraz zmniejsz troche glossy we wlasciwosciach materialu pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 10 Wrzesień 2004 Share Napisano 10 Wrzesień 2004 No więc tak: powinieneś poszukać na google albo gdzieś indziej zdjęć referencyjnych i wtedy starać się odwzorować. PS: ten opłatek jest niepropocjonalny do reszty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avari Napisano 12 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2004 no to tak monstrancja calkowicie zmieniona... w sumie to sciagnieta z poprzedniej pracki "ciemnica"; no i ujecie, takie bedzie na koncu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
THE MANYSH TRAFO Napisano 13 Wrzesień 2004 Share Napisano 13 Wrzesień 2004 nie ciekawe, nie dobrze zrobione, nie dokładne, nie , nie ,nie , .................nie jestem chamski mam nadzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 13 Wrzesień 2004 Share Napisano 13 Wrzesień 2004 nie wiem, czy można, jak nie to usunę, pomyślałem, że to mogłoby ci pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avari Napisano 13 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2004 nie kuma czemu sie tak tej monstrancji czepiliscie...ja gdzies taka widzialem i mi sie bardzo spodobala no i ja stworzylem...i taka zostanie...zreszta i tak szczegółów na koncu widac nie bedzie... Wrzucam kinkiety, kwiatek, ktorym bedzie to wszystko uslane i ogół, kamera tak jak bedzie na koncu... Na scenke mam taki pomysl, ze: wiekszosc bedzie w bieli, w tej wnece (ona jest z drewna) bedzie martwy Jezus, przykryty plotnem; ten box na ktorym stoi monstrancja bedzie przykryty bialym plotnem; z krzyza bedzie zwisalo tez plotno na koncu ktorego bedzie stala monstrancja; te boxy na ziemi to bedzie mech a z tego mchu kwiatki biale, moze gdzies jakas roze wcisne... Calosc wiec ma budzic uczucia pozytywne... Pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 13 Wrzesień 2004 Share Napisano 13 Wrzesień 2004 kwiatek mnie rozwalił ;] no dobra rób jak chcesz, z chęcią zobaczę to gotowe. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avari Napisano 13 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2004 nie rozumiem czemu sie tak tej monstrancji czepiliscie. Ja kiedys taka widzialem i mi sie bardzo spodobala, fakt ze pare bajerkow wiecej miala...ale mi sie podoba taka jaka jest i chyba taka zostanie... Wrzucam cala scenke (kamera teka jak bedzie na koncu), kinkiety i kwiatek...:D Na scenke mam tai oto pomysł: wiekszosc bedzie w bieli; ten box z wneka to w nim bedzie lezal przykryty plotnem martwy Jezus; box na ktorym stoi monstrancja nez bedzie plotnem przykryty; z krzyza bedzie zwisalo rowniez plotno, na ktorego jedenym koncu bedzie stala monstrancja albo box na ktorym ona stoi...jeszcze nie wiem...; te boxy na podlodze to bedzie mech, ktory to mech bedzie pokryty tymi kwiatkami... :D Całość wiec ma wzbudzac bardzo pozytywne uczucia... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avari Napisano 13 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2004 sorki ze 2x to samo ale za pierwszym jakis blad wyskoczyl i myslalem ze sie nie wrzycilo... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avari Napisano 13 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2004 a co ci w nim nie pasuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avari Napisano 14 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2004 no ok...wywalilem kwiatek bo straszny obciach... kumpel go podsumowal...powiedzial ze wyglada jak z teletubisiow...no to go wywalilem...wieczorem bedze go poprawial... Aha...mam pytnko...jak wyrenderowac siatke.. ????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 14 Wrzesień 2004 Share Napisano 14 Wrzesień 2004 zrob print screen viewporta, bo renderery siatek nigdy nie wygladaja przejzyscie. po za tym tematyka pracy - do bani. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 14 Wrzesień 2004 Share Napisano 14 Wrzesień 2004 opcje renderea -> wybierasz scanline renderer -> force wireframe ale musisz miec dobrze swiatla ustawione (skylight) i environment -> biale tlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prabab Napisano 14 Wrzesień 2004 Share Napisano 14 Wrzesień 2004 Niby wszystko ok jest ale oświetlenie jest żałosne. Lepiej zrób skylighta, i w Rendering->Advanced Lighting->Light Tracer i ustaw Bounces 5. Teraz wyrenderuj. Będzie się renderować długo, ale za to efekt będzie dużo lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avari Napisano 14 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2004 dzieki za rady...a światlem sie narazie nie bawie, a dalem ino 1 male Omni i wsio...a dopiero na koncu bede cos ze swiatlem kombinowal...spokojnie... Beeper, mam pytanko, znasz ty sie na tematyce sakralnej?? Wrzucam kwiatka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 14 Wrzesień 2004 Share Napisano 14 Wrzesień 2004 ble ble ble tematyka sakralna, wielkie słowa... Dziwnie się wyginają te płatki, poza tym, po środku powinny być wklęsłe a nie wypukłe. Najlepsza metoda tworzenia liści i płatków to teksturowanie plane'a, na 3d total masz tutek "leaf project" tam wszystko od początku do końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 14 Wrzesień 2004 Share Napisano 14 Wrzesień 2004 Beeper, mam pytanko, znasz ty sie na tematyce sakralnej?? No z tematyka sakralna kojaza mi sie pieniadze, bezczelnosc, pedofilia oraz wymuszanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prabab Napisano 14 Wrzesień 2004 Share Napisano 14 Wrzesień 2004 Kwiatek niby ładny, ale nie widać tyłu. Po za tym te płatki z jakiegoś dziwnego miejsca wyrastają i dziwnie troche się wyginają. Ale to chyba tylko dodatek do ogółu sceny więc nie będe narzekał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 14 Wrzesień 2004 Share Napisano 14 Wrzesień 2004 No z tematyka sakralna kojaza mi sie pieniadze, bezczelnosc, pedofilia oraz wymuszanie. Beeper to co powiedzialeś to rzeczywiście dużo wiesz o tematyce sakralnej -Nic nie wiesz jak widze :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avari Napisano 14 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2004 salvator, mozesz podac linka tej str... bo ja znam tylko do maxa adres...a to chyba nie na tej str... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 15 Wrzesień 2004 Share Napisano 15 Wrzesień 2004 :P http://www.3dtotal.com -> free stuff -> tutorials --> szukasz leaf project Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mCh Napisano 15 Wrzesień 2004 Share Napisano 15 Wrzesień 2004 Panieee dobryyy jak chleeeb, bądź pozdrooowionnyyy od sweeego koooościooołaaaa... Male brawa za innowacyjność ;) Tego chyba jeszcze nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 15 Wrzesień 2004 Share Napisano 15 Wrzesień 2004 Male brawa za innowacyjność ;) Tego chyba jeszcze nie było. jak nie jak tak ;] no dobra, koniec OT, bo się burdel zrobi (jak zwykle gdy mowa o tematyce sakralno-ideologicznej;]) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mCh Napisano 15 Wrzesień 2004 Share Napisano 15 Wrzesień 2004 A ja jestem wspaniałym inicjatorem takich dyskusji, czyż nie...? ;) (Dodaj tam jeszcze genitalia, a wszyscy fani sztuki nowoczesnej będą wyć z zachwytu...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avari Napisano 15 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2004 ehhhhh.... LOL... dajcie se na wstrzymanie bo serio sie burdel zrobi... LOL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avari Napisano 16 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2004 sluchajcie. Mam problema z tworzeniem plutna. macie jakies linki gdzie pisze jak modelowac material? A moze wy znacie jakis dobry sposób. Help please... Pozd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 16 Wrzesień 2004 Share Napisano 16 Wrzesień 2004 proponuje plugin simcloth lub inny do simclotha masz tutka na max3d.pl. Bardzo ładnie się wtedy robi materiał :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avari Napisano 16 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2004 no wlasnie na maxie szukalem tutka i zem nie znalazl...mozesz linka podac jak wiesz gdzie on jest? A, i prozba. mozecie nie rzucac fachowymu nazwami bo mi np. sformulowanie "simcloth" kompletnie nic ni mowi. wiem wiem - zoltodziob jestm ale moze kiedys sie wyrobie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 16 Wrzesień 2004 Share Napisano 16 Wrzesień 2004 tutek? reactor to słownie pół godziny, tam po prostu wszystko samo sie dzieje ;] a co do simclotha to nie wiem, bo nie używałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avari Napisano 22 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2004 no siema.... sory ze nie wrzucam zadnych updatow ale szkola mnie pochlonela...mialem przerabane 2 tygodnie i nic ma maxie nie robilem... co nie znaczy ze o mojej pracy zapomnialem... ale tu maszue o wasza pomoc prosic bo jak mowilem nie wiem jak wymodelowac plotno... Max_1989 - mowiles ze ze splajnow i ze tutek na maxie jest....szukalem i nie znalazlem...mozesz linka podac albo cos.... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avari Napisano 24 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2004 no ok... zrobilem plutno na krzyz...jeszze cos z tekstura trza zrobic zeby jak plutno wygladalo ale to potem...jak sie dowiem jak od kumpla... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 24 Wrzesień 2004 Share Napisano 24 Wrzesień 2004 pytaleś sie o smiclotha... tak więc odpowidam simcloth jest pluginem ChaosGroup symulującego rozkład materiału na danej powierzchni... na tym obrazku możesz zobaczyć co można zrobić z materiałem (i jest to bardzo proste) a obrazek jest ściągnięty z tego tutorialka http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs53/images/ribbon.jpg autorstwa Vlado Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 3 Październik 2004 Share Napisano 3 Październik 2004 NO tak jak obserwuje cię to się rozwijasz jednak mimo wszystko twoje prace pozostawiają wiele do życzenia. Tematyka mi się podoba, i podejście jednak póki co wykonanie nie za bardzo. Trzymam kciuki za twój obecny projekt i życze powodzenia :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi