Napisano 1 Marzec 201411 l Witam, chciałem sobie wyrenderować pass do mojej scenki z samym volumetric light, coby uzyskać takie fajne "świetlne pasy" (nie znam nazwy tego czegoś, zakładam, że wiecie o co chodzi :D ). Znalazłem takiego tutka: http://www.evermotion.org/tutorials/show/7817/3dsmax-vray-volume-effect Jednak nie ważne czy ręcznie kopiuję wszystkie stawienia, czy też ściągnąłem ich przykładową scenkę (która renderuje się OK) i załadowałem z niej ustawienia do mojej sceny to i tak podczas próby renderu wyskakuje mi takie cuś: Czy może wiecie co robię źle ? Albo może ma ktoś pomysł jak mogę uzyskać taki ładny efekt w inny sposób ? Z góry dziękuję i Pozdrawiam.
Napisano 2 Marzec 201411 l "i załadowałem z niej ustawienia do mojej sceny " Spróbuj może odwrotnie. Merge Twojej sceny do tej działającej. Być może przepisując ustawienia pomijasz jakiś istotny element.
Napisano 2 Marzec 201411 l Autor Wpadłem na to dokładnie 30 min temu xd Problem ciągle występuje, wywaliłem scattery wszystkie a później proxy wszystkie i problem ciągle był :/ To może inaczej, jak mogę uzyskać takie promienie świetlne w inny sposób ? Prócz After Effecta w taki sposób co podał natas i nie w Szopie malując je brushem. Da się to jeszcze jakoś inaczej rozegrać ? Pozdrawiam.