sawier Napisano 5 Marzec 2014 Share Napisano 5 Marzec 2014 A więc dotarł do mnie dziś nowy monitor, podłączyłem wszystko wydaje się fajnie działać jak widać na zdjęciu, już zadowolony chciałem rozwijać swoje umiejętności modelowania a tu nagle pojawia się problem, po wciśnięciu scrolla MMB (samo wciśnięcie nie robi problemu ale jak tylko ruszę myszką z wciśniętym scrollem to tak się dzieje), myszka przeskakuje mi na sam prawy koniec laptopa, a mój model gdzieś znika. Czy ktoś miał podobny problem? Nie mogę się tego nigdzie doszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 5 Marzec 2014 Share Napisano 5 Marzec 2014 Yeah, mam tak w pracy ;) spróbuj zmienić "kolejność" monitorów, jakoś w ten sposób udało mi się pozbyć tego błędu. Czy też spróbuj zmienić swój "główny" monitor na drugi. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sawier Napisano 5 Marzec 2014 Autor Share Napisano 5 Marzec 2014 Yeah, mam tak w pracy ;) spróbuj zmienić "kolejność" monitorów, jakoś w ten sposób udało mi się pozbyć tego błędu. Czy też spróbuj zmienić swój "główny" monitor na drugi. Rzeczywiście! Pomogło! Dziwne rozwiązanie ale działa więc niech tak będzie, dziwne że sam tego nie spróbowałem. Dobra to jak wreszcie coś widzę biorę się za naukę :) !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 5 Marzec 2014 Share Napisano 5 Marzec 2014 Ej a przetestowałbyś ten przypadek w innych softach? bo ciekaw jestem czy to wina softu czy systemu. Jak softu to wypadało by to zgłośić :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sawier Napisano 5 Marzec 2014 Autor Share Napisano 5 Marzec 2014 Ej a przetestowałbyś ten przypadek w innych softach? bo ciekaw jestem czy to wina softu czy systemu. Jak softu to wypadało by to zgłośić :P Wszystkie moje inne softy mam na partycji macowej, partycje z windowsem stworzyłem specjalnie do maxa i nawet nie mam za bardzo miejsca cokolwiek innego tu zainstalować, jednak wydaje mi się, że to bardziej kwestia systemu, może dało by ten błąd jakoś inaczej obejść ale rozwiązanie Miłosza dużej różnicy mi nie robi a pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 5 Marzec 2014 Share Napisano 5 Marzec 2014 Hymn. Blender waży parę mega. i jest na Mac/windows i jest free. Mógłbyś zainstalować na obu systemach i sprawdzić. czy Windows sux! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diabelt Napisano 5 Marzec 2014 Share Napisano 5 Marzec 2014 To znany bug w maxie. Nie musisz zgłaszać bo wiedzą o tym od daaawna, może kiedyś coś zrobią:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 5 Marzec 2014 Share Napisano 5 Marzec 2014 Yeah, mam tak w pracy ;) spróbuj zmienić "kolejność" monitorów, jakoś w ten sposób udało mi się pozbyć tego błędu. Czy też spróbuj zmienić swój "główny" monitor na drugi. Mnie też to pomogło, przez przypadek się o tym dowiedziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi