Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

u mnie niestety wyskakuje błąd w polu z adresem mailowym. Podaje niby ten mój uczelniany ale ciągle jest źle i chyba to tylko dlatego, że mój email wygląda tak [email protected] a musi sie kończyć tym .edu

Napisano

Dobrze że w ogóle masz adres z .edu. Raczej niewiele szkół daje takie adresy, a na pewno nie moja:/ A z konwersacji mailowej z ekipą Otoy'owa dowiedziałem się, że w związku z tym nie dostane licencji, jako że nie są w stanie ręcznie zweryfikować innych dowodów bycia studentem...

Napisz do nich maila, jakoś Ci może pomogą.

A swoją drogą to po Azbestowym linku zupełnie się już nie spinam. AMD...

Napisano

Napisałem do nich już maila przedwczoraj i teraz czekam na jakąkolwiek odpowiedź z ich strony. Może jednak da się coś załatwić :)

Sok -> dlatego rzadko do stacji graficznych wstawia się AMD :)

Napisano

Mirrage- Applowcy będą iść z zaparte że się montuje. No przecież w sprzęcie za taką kasę muszą być komponenty top-class. ;) Tymczasem goście od blendera w pełni porzucili openCL dla Cyclesa. Nie będą prowadzone prace nad taką wersją póki AMD i inni nie ogarną śmietnika z openCLem.

Napisano
  • Autor

mac pro był stworzony do obróbki filmów... a tutaj AMD jest lepsze. zresztą Final cut w sumie jedyny program dla mnie dla ktorego warto miec mac'a

Napisano

Mi osobiście nie odpowiadają zbytnio produkty od Appl'a a pracowałem na MAC'ach i na uczelni i jeszcze w technikum więc pozostaję wierny mojej maszynie na Windowsie :)

Wklejam odpowiedź jaką otrzymałem od grupy Octan :

Thanks for contacting us.

We are currently reviewing our process of email filtering for student licenses because many universities/educational institutions outside the US do not use .edu, .ac, .edu.[country code] or ac.[country code] domains.

Unfortunately, we do not have the manpower to process applications manually.

Please be patient and we will inform you when a decision is made on how we are going to proceed.

Pozostaje niestety tylko czekać.

Napisano

Kramon- Ten Mac był robiony jako stacja robocza do grafiki ogólnego zastosowania. Mocny komp który miał udźwignąć wszystko. Po prostu apple dało ciała z konfiguracją, wybrali cięcie kosztów zamiast dobrego rozeznania się w temacie GPGPU. To czym jest teraz to skutek decyzji a nie przyczyna.

Nie po raz pierwszy zdarza im się taka pomyłka gdzie nie potrafią dograć ze sobą podzespołów ich sprzętu. Nie inaczej niż u innych producentów sprzętu. Najlepszym przykładem jest pierwszy iPad z retiną który miał procesor graficzny który totalnie nie potrafił udźwignąć rozdzielczość wyświetlacza. Nawet proste gry 2d na nim nie wyrabiały a gry 3d były pozbawione efektów postprocesu lub były skalowane z rozdzielczości mniejszej niż potrafił wyświetlić wcześniejszy iPad. Dali o 80% mocniejszą grafikę przy czterokrotnie większej ilości pixeli do narysowania, to nie mogło się udać. Wycofali się z jego produkcji bodajże 4 miesiącach po premierze i szybko wprowadzili na rynek iPada 4 generacji który różnił się tylko mocniejszą grafiką i prockiem.

Napisano
  • Autor

mac pro jest wszedzie reklamowany jako komputer do obróbki materiałów 4k w real time i te zadanie spełnia.

Zresztą w finalcut masz nawet kotwice pod mac'i pro, kiedyś byłą taka broszurka.. że recommendowany setup do finall cut'a to 6 mac'ów pro.