Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie co do prowadzenia siatki czy ktoś może mi powiedzieć czy na danym etapie idzie mi to jakoś ? Jeżeli są jakieś błędy w prowadzeniu to jakie. Jestem początkujący więc ......

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Powiem Ci, że po paru latach modelowania nie patrzę już tak bardzo na siatkę ale na efekt! Układaj siatkę i obserwuj jakie rezultaty przynosi. Nie sil się na to żeby była idealna, bo to jest utopijne myślenie. Masz już kawałek auta zrobiony, teraz nałóż Meshsmootha i obserwuj co się dzieje, gdzie się robi krzywo i dlaczego, poprawiaj udoskonalaj, ale nie sil sie na ideał, bo stracisz zapał.

Napisano

moja rada staraj się używać tylko 4 kąty w miejscu w którym się schodzą więcej niż 4 edge to ten vertex powinien po nałożeniu na siatka mesh "stać" w tym samym miejscu no i modeluj od ogółu do szczegółu.

Napisano

asd.jpg

tutaj musisz poprawić bo będzie babol

oprócz tego jest ładnie na razie, wrzucaj większe postępy, pooceniamy

Napisano
  • Autor

Dzięki za pomoc jak będę miał więcej to oczywiście wrzucę :)

Napisano
  • Autor

Po dłuższej przerwie ponawiam posta .. podrzucę dzisiaj więcej siatki tego modelu :) Oczywiście będę czekał na opinie i pomoc :)

P.S Latos widziałem tutka już dużo wcześniej jak dla mnie bardzo dobry tutek i bardzo pomocny

Napisano
  • Autor

tak jak mówiłem proszę o ocenę

1.jpg

2.jpg

4.jpg

3.jpg

Napisano

Taka drobna rada. Dobrze jest wydrukować sobie kilka zdjęć referencyjnych i naszkicować na nich podstawową siatke. Bedzesz wtedy widział gdze potrzebujesz więcej lub mniej poligonów, gdzie powinny się schodzić, a gdzie rozwidlać.

Napisano
  • Autor

Mam blueprinta ale wrzucam zdjęcia bez niego żebyście mogli mi powiedzieć jak to wygląda czy siatka dobrze ułożona itd z własnego doświadczenia :) na pewno jak skonczę to wrzucę całość wtedy na pewno bedzie wam prościej co kolwiek powiedzieć