Napisano 13 Marzec 201411 l Witam. Mam problem kiedy transportuję unwrapowany w blenderze obiekt z blendera do Zbrusha. Kiedy unwrapuje tradycyjną metodą obiekt transportuje się do Zbrusha bez problemów- wszystkie UV są dokładnie takie same jak je unwrapowałem w blenderze. Problem się zaczyna kiedy unwrappuję obiekt zapomocą "follow active quads". Tak unwrappowany obiekt po przeniesiuniu do zbrusha (zarówno tradycyjną metodą- zapisz w obj, jak i nowszą- poprzez GoB) ma strasznie uszkodzone UV (w zbrushu). Unwrappuje się w jakiś strasznie kaszaniasty sposób, zupełnie inny niż w blenderze. Ktoś z Was miał może podobny problem i go jakoś rozwiązał?
Napisano 13 Marzec 201411 l Dziwna sprawa. Przetestowałem teraz cube zagęszczonym i zmapowanym w blenderze i u mnie działa wszystko ok. Możesz pokazać jakieś obrazki? Jaką masz wersje blendera? Możliwe że to był jakiś bug którego już naprawili, ja mam jakąś wersje z zeszłego tygodnia.
Napisano 13 Marzec 201411 l Autor To chyba właśnie to o czym mówisz. Wcześniej transportowałem za pomocą jakiejś starszej nieoficjalnej wersji blendera. Używam ją często głownie dlatego że na niej jako jedynej udało mi się zainstalować GoB. Użyłem przed chwilą najnowszej i wszystko już działa dobrze. Dzięki