tr000tyl Napisano 17 Marzec 2014 Napisano 17 Marzec 2014 (edytowane) Witam Proszę o pomoc. Mam do przerenderowania scenę w wielkości 10 000 x 6 000 piks Jak używam vray framebuffer to render bardzo długo przelicza PREPARING DIRECT LIGHT MANAGER Jak używam maxowego framebuffer render startuje od razu. Dlaczego? Czy można coś zmienić aby we vrayu poszło to szybciej? dodam że mam 12 GB ramu Robiłem przed chwilą parę testów i zauważyłem że jak redner startuje przez Vray Frame Buffer to pożera cały ram, a jak przez maxowy Frame Buffer to nie zżera nic a nic. Mówię tutaj o rozdzielczości 10 000 piks pozdrawiam Edytowane 17 Marzec 2014 przez tr000tyl
Adder Napisano 28 Marzec 2014 Napisano 28 Marzec 2014 zaglądałeś tutaj? http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=93374
stormwind Napisano 28 Marzec 2014 Napisano 28 Marzec 2014 Możesz odznaczyć Render to memory frame buffer. Zaznaczyć Render to V-Ray raw image file i Generate preview. Poczytaj więcej o tym w helpie. Nie jestem pewien, czy ominie to problematyczny etap, ale jest to ogólna metoda na bardzo duże rendering.
Rekomendowane odpowiedzi