ym91 Napisano 28 Marzec 2014 Napisano 28 Marzec 2014 (edytowane) Witam, Plasti przypomniał mi, że ostatnio robiłem buty dla turbosquida, miałem wstawić na forum, ale w natłoku spraw wyleciało mi to z głowy. Męczyłem się z tym ok 2 tygodni głównie przez podeszwę i tekstury. Soft: 3ds Max, Zbrush, V-ray, Mari, PS Pozdrawiam tutaj rendery według mojego gustu: a tutaj rendery według hero specification turbosquid: czyste rendery, bez postprodukcji Edytowane 28 Marzec 2014 przez ym91
bolitic Napisano 28 Marzec 2014 Napisano 28 Marzec 2014 Zwyczajnie czadowe - super rendery - te z bialym tlem jak foto.
plasti Napisano 28 Marzec 2014 Napisano 28 Marzec 2014 bardzo fajne buty :) , ja osobiscie nie lubie takich kolorowych, wrzuc siateczki, jestem ciekaw modelu :) na podeszwie chyba ci sie siatka posypała troche do takich butów idealnie pasowalo by kolorowe cukierkowe studio:
ym91 Napisano 28 Marzec 2014 Autor Napisano 28 Marzec 2014 Niestety scena bez scalonego turbosmooth'a zagineła w akcji, tutaj siatka z turbo na iteracji 1, bo taki mesh eksportowałem do robienia uv w zbrushu a potem malowania w mari, bez scalenia turbo tekstury rozjeżdżałby się. Render koncowy z turbo na 3 byl robiony, a w elementach gdzie byla mapa displacementu musiałbyc turbo wypalony bo disp + turbo w stacku modyfikatów strasznie wydłuża render
ym91 Napisano 26 Lipiec 2014 Autor Napisano 26 Lipiec 2014 w koncu znalazłem trochę czasu na wyrenderowanie 360 http://youtu.be/GKugbWe6RCI
Gość Med4animals Napisano 26 Lipiec 2014 Napisano 26 Lipiec 2014 Świetnie to wygląda, aczkolwiek nie wiem czy osobiście założyłbym takie buty :)
jacekszy0 Napisano 26 Lipiec 2014 Napisano 26 Lipiec 2014 Też popieram, że rendery na białym tle - miażdzą ;) jak zdjęcie. Powiesz coś więcej o materiałach, oświetleniu? Ten materiał to na bumpie ? wystarczyło proceduralnie na kolorkach czy też jakieś tekstury szły (pomijam podeszwę tą kropkowaną) I jeszcze spytam te dziurkowanie duże na jezyku i po bokach? Bo na modelu dziur nie widzę więc to tekstura (zwykłe czarne plamki na teksturze i tyle?)
ym91 Napisano 26 Lipiec 2014 Autor Napisano 26 Lipiec 2014 Też popieram, że rendery na białym tle - miażdzą ;) jak zdjęcie. Powiesz coś więcej o materiałach, oświetleniu? Ten materiał to na bumpie ? wystarczyło proceduralnie na kolorkach czy też jakieś tekstury szły (pomijam podeszwę tą kropkowaną) I jeszcze spytam te dziurkowanie duże na jezyku i po bokach? Bo na modelu dziur nie widzę więc to tekstura (zwykłe czarne plamki na teksturze i tyle?) Witam, Całość była malowana w mari, materiał jest na displacemencie, bump wychodził za płaski. Mniej wiecej tak to wyglądało z tymi dziurkami, tylko muszą być male gradientowe przejscia zeby scięcia dziur nie byly za ostre. Swiatlo mapa hdri + pare vray light z teksturą softbox'u. Mapy materiału ref, gloss, disp robione w mari na shaderze BRDF poźnieji lekka korekta map w PS dla renderu w 3dsmax. Dzieki za komenty pozdro
Rekomendowane odpowiedzi