Skocz do zawartości

3ds max - editable poly niewidoczne opcje

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

Jestem newbie w 3ds max i mam problem.

Przykładowo tworze dwa boxy convertuje je do editable poly i teraz jeśli zaznaczę jeden to mogę modyfikować ich vertexy, edge itd czyli te opcje z zakładki "selection" jeśli jednak zaznacze dwa boxy na raz nie ma możliwości ich modyfikacji - tak jak widać na screenie cały pasek z prawej strony jest niewidoczny.

Jak to naprawić ?

jtkzee.gif

• Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Każdy z tych obiektów, to osobne editable poly. Także, albo edytujesz osobno, albo dodajesz do jednego z nich drugi, np poprzez attach w opcjach edit poly.

Napisano
Wiadomo. Max jest ogromnym softem. Powodzenia. Ja się od paru dni uczę Modo. Też idzie powoli ;)

Nie będę już zakładał nowego tematu, zapytam w tym.

Wiesz może jak zablokować funkcję zmiany zooma rolką ? co kilkanaście minut mi się to przestawia i zmienia mi się prędkość przybliżania rolką - trochę to wkurzające.

Napisano

To nie przestawia się samo. Po prostu zmieniasz focus, żeby to naprawić wystarczy, że naciśniesz "z". Wtedy program zrobi zoom'a na to co masz zaznaczone i scrollowanie oraz obracanie będą normalnie działać.

Napisano

Wiesz może jak zablokować funkcję zmiany zooma rolką ? co kilkanaście minut mi się to przestawia i zmienia mi się prędkość przybliżania rolką - trochę to wkurzające.

OBjgSLl.png

Napisano
To nie przestawia się samo. Po prostu zmieniasz focus, żeby to naprawić wystarczy, że naciśniesz "z". Wtedy program zrobi zoom'a na to co masz zaznaczone i scrollowanie oraz obracanie będą normalnie działać.
Faktycznie "z" jest rozwiązaniem tego problemu, dziękuje.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności